Social

#dinu patriciu #ovidiu tender #avere

Dinu Patriciu: "Cand vorbesti de investitii in Romania esti privit cu neincredere"

Cel mai bogat roman in 2010, Dinu Patriciu, avertizeaza asupra faptului ca miliardarii nu mai pot face bani in romania.

Patriciu, al carui patrimoniu a sporit in ultimul cu 100 milioane euro, a ales sa investeasca masiv peste granita, sporindu-si averea la 2,3 miliarde de euro, conform clasamentului Forbes Romania.

Omul de afaceri a preluat controlul a doua fonduri de investitii care detin proprietati in Germania, dar si in Suedia, Franta, Olanda sau Belgia. O alta tara in care Patriciu investeste masiv este Georgia, unde a fost atras de domenioul imobiliar si de sistemul bancar .

"In marile centre de afaceri atunci cand vorbesti de investitii in Romania esti privit cu neincredere. Iar banii sunt lasi si fug. Nu vor reveni in Romania decat in momentul in care vom avea stabilitate", a declarat Dinu Patriciu, citat de Gandul.

Parerea lui Patriciu este sustinuta si de omul de afaceri Tender. Prezent in topul Forbes cu o avere estimata la 300 de milioane de euro, Tender s-a orientat catre , Iran, Maroc sau Senegal: "Romania a devenit o tara dificila pentru un om de afaceri . Putem insa merge si in alte locuri, putem pleca".

Alt om de afaceri a carui avere a sporit in ultimul al este Frank Timis, initiatorul proiectului Rosia Montana . Averea sa a crescut cu circa 900 de milioane de euro pana la nivelul de 1,1 miliarde de euro. Compani African Minerals, in care Timis detine 14,9% din actiuni a descoperit recent un important zacamant de minereu de fier, valoarea sa la bursa londoneza crescand rapid.

In ultimul an de criza, averea miliardarilor romani a scazut, in ansamblu, cu doar  1,7%, in timp ce scaderea economica la nivel national a fost de circa 7,1%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea