Social

Dinamo a facut apel impotriva sanctiunilor FRF

Intr-un memoriu clubul FC Dinamo Bucuresti a cerut sa fie judecate in regim de urgenta masurile Comisiei de Disciplina. In documentul adresat Comisiei de Apel a Federatiei Romane de Fotbal, oficialii clubului solicita evaluarea obiectiva a evenimentelor petrecute la Constanta, la meciul cu Farul.

"Organizatorii competitiilor si jocurilor sportive si fortele de ordine angrenate au obligatia sa asigure spectatorilor, jucatorilor si oficialilor protectie si securitate si sa ia toate masurile pentru prevenirea si inlaturarea oricaror incidente, inaintea, in timpul si dupa terminarea jocului. Ceea ce nu s-a intamplat la Constanta, organizatorul acestui joc, clubul Farul, fiind depasit din toate punctele de vedere, se arata intr-un comunicat al Clubului Dinamo.

Oficialii dinamovisti denunta incalcarea mai multe puncte ale articolului 8 din Ordonanta 11/2006. Organizatorii au permis accesul in incinta a persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice, precum si persoanelor care aveau asupra lor bauturi alcoolice, faclii, torte, artificii, petarde , materiale explozive, corpuri contondente. De asemenea, antrenorii si jucatorii dinamovisti au fost jigniti sistematic si fara perdea, galeria gazdelor nefiind evacuata.

In comunicatul oficialilor dinamomisti se mai arata ca "daca performantele fotbalului romanesc, prin rezultatele echipelor de club, au atras atentia UEFA in anul 2006, regulamentele interne au ramas cu multi ani in urma. FC Dinamo Bucuresti dezaproba si se delimiteaza de agresivitatile fizice si/sau verbale ale spectatorilor, inclusiv ale unor suporteri dinamovisti, si de declaratiile provocatoare si lipsite de responsabilitate si de fair-play ale reprezentantilor clubului Farul. Justificarile subiective si acuzele lipsite de discernamant nu fac decat sa deterioreze climatul competitional, sa genereze reactii necontrolate ale spectatorilor si sa polarizeze intr-o maniera subiectiva opinia publica".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea