Social

#anvelope de iarna #cauciucuri de iarna #anvelope auto #lucian dinita

Din noiembrie vine iarna. Soferii vor fi nevoiti sa-si inlocuiasca anvelopele de vara

Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere, a declarat ca, daca prognoza meteo este corecta, din luna noiembrie vine iarna, iar conducatorii auto ar putea fi nevoiti sa apeleze la cauciucurile de iarna.

"Daca prognoza este corecta, atunci din noiembrie vine iarna. Cauciucurile de vara trebuie inlocuite odata cu inghetul. Nu conteaza ce luna este", a precizat Dinita.

Ela a spus ca in localitati precum Campeni - Alba sau Balea Lac s-au inregistrat deja temperaturi de inghet, iar aici, conform legii, ar trebui folosite pneurile de iarna.

De la 1 noiembrie 2011 a intrat in vigoare reglementarea potrivit carei soferii sunt obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna, lanturi si alte echipamente specifice in cazul in care circula pe drumuri acoperite cu gheata, zapada sau polei.

Cei care nu respect aceste dispozitii pot primi amenzi intre 600 si 1.400 de lei, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda. Pe langa aceste sanctiuni, soferilor contravenienti li se va retine certificatul de inmatriculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea