Social

#marijuana #diicot #procuror

DIICOT iarta prima abatere cu marijuana

Dezincriminarea consumului de droguri propusa in Raportul comisiei prezidentiale vine dupa ce procurorii au adoptat deja un obicei de a ierta prima abatere a consumatorilor de marijuana , in functie de circumstante .

Seful DIICOT, procurorul Codrut Olaru, insista ca elementul cel mai important este prinderea traficantilor, nu a consumatorilor.

"In general, la consumatorii aflati la prima abatere si la droguri de risc, asa-zisele "usoare", n-am mers pe sanctiunea maxima si am dat doar amenzi administrative. Avantajul este ca sanctiunea administrativa ii ramane in cazier doar un an si nu atrage nici un fel de incapacitate ulterioara. Evident, cand avem de-a face cu a doua, a treia recidiva , il trimitem in judecata", a explicat Olaru pentru Cotidianul.

Ghinionistii prinsi cu o doza de marijuana trebuie totusi sa ofere ceva in schimb procurorilor ingaduitori: numele persoanei de la care au procurat drogul.

Procurorul spune ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza inmultirii consumului in randul tinerilor, dar nu toti primesc amenda administrativa. In ochii procurorului, la prima abatere, conteaza multe circumstantele si mediul tanarului.

Codrut Olaru spune ca DIICOT nu a fost consultat de catre specialistii care au recomandat dezincriminarea consumului de droguri in cadrul raportului prezentat la Cotroceni.

"Sunt relativ surprins ca noi, ca autoritate centrala, nici nu am fost chestionati in aceasta problema, desi lucram cel mai mult cu problema drogurilor. Cred, totusi, ca discutia despre dezincriminare s-a exacerbat in dezbaterile publice. Dar ideea de baza este ca prin aceasta practica nu vreau sa se creada ca noi, in politica noastra, incurajam consumul", a incheiat seful DIICOT.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea