Social

Dieta mediteraneeana, indicata diabeticilor

Produsele specifice acestui regim alimentar, precum pestele sau uleiul de masline, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange .

Urmarea unei diete pe baza de fructe, legume, fibre, peste si fructe de mare ne protejeaza organismul impotriva diabetului de tip II, arata un studiu al cercetatorilor spanioli, preluat de BBCNews.

Regimul alimentar mediteraneean reduce cu 83 la suta riscul de a dezvolta diabet in timpul vietii, afectiune cauzata si de obiceiurile alimentare nesanatoase, explica nutritionistii.

Stilul de viata promovat de dieta mediteraneeana implica efectuarea unor exercitii fizice zilnice, dar si o alimentatie bogata in peste, fructe si legume, gatite in ulei de masline si stropite cu un pic de vin rosu. In timpul cercetarii realizate de specialistii spanioli de la un centru de nutritie, au fost chestionati 14.000 de voluntari.

Activitate cardiaca imbunatatita

Studiile realizate pana in prezent au aratat ca urmarea acestui tip de regim imbunatateste simtitor activitatea cardiaca. Efectele benefice ale dietei mediteraneene asupra sanatatii organismului, dar si asupra greutatii corporale, o cauza a aparitiei diabetului de tip II, au fost deja demonstrate de specialisti in timpul studiului.

„Acest regim de viata s-a remarcat prin reducerea simtitoare a riscului de diabet. Deja s-a observat ca uleiul de masline, predominant in dieta mediteraneeana, imbunatateste controlul nivelului de zahar din sange si scade tensiunea arteriala", a explicat dr. Iain Frame, specialist diabetolog.

Vinul rosu consumat cu moderatie

Planul alimentar mediteraneean este indicat sa se urmeze cel putin sase saptamani, el putand insa sa fie continuat intreaga viata.

Dieta mediteraneeana nu reprezinta un regim de slabit, insa prin eliminarea din alimentatie a grasimilor nesanatoase, persoanele supraponderale tind sa scape de kilogramele in plus. Lista de produse specifice regimului mediteraneean urmeaza structura piramidei alimentelor.

In timp ce gatiti optati pentru folosirea uleiului de masline, recunoscut pentru calitatile sale benefice asupra sanatatii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea