Social

Dieta creierului

Doctorul Jean Marie Bourre este membru al Academiei de Medicină din Franţa şi autorul volumului "La nouvelle dietetique du cerveau", apărut la Editura "Odile Jacob". El semnalează consecinţele lipsei de iod, seleniu, vitaminele D, B12 şi acizi graşi omega 3 asupra sănătăţii creierului, într-un număr din martie al Paris Match. Jean Marie Bourre face referire la un studiu prezentat în revista Lancet, care avertizează că există o legătură directă între coeficientul de inteligenţă înregistrat la copii şi cantitatea de peşte pe care mamele au mancat-o în timpul sarcinii. Rezultatele studiului efectuat în SUA sunt o replică la alte studii potrivit cărora femeia ar trebui, dimpotrivă, să renunţe, în perioada sarcinii, la peşte, mai ales la ton, pentru a se proteja de acumulările de mercur descoperite în unele specii de peşte. Depresii , boala Alzheimer În favoarea consumului de peşte sunt şi datele statistice. În ţările unde peştele şi fructele de mare sunt la loc de cinste în meniurile zilnice, depresiile şi demenţa de tip Alzheimer sunt în scădere. Studiile indică o scădere cu 15% pană la 20% a cazurilor de depresie. Jean Marie Bourre spune că suplimentele alimentare nu pot acoperi deficitul de acizi graşi omega 3, vitamina B12, iod. Deoarece aceste elemente care lipsesc organismului sunt mai valoroase în stare naturală. Compensarea deficitului prin administrarea de suplimente alimentare nu aduce aceleaşi beneficii ca alimentele bogate în aceste elemente. (continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea