Social

Diavolul si nebunul

De citeva zile, postul de televiziune OTV a devenit un fel de ring in care Vadim Tudor si Gigi Becali isi lipesc etichete pe spate.

Aceasta atmosfera combativa incinsa ar trebui sa-l puna pe dl Dan Diaconescu intr-un oarece conflict de interese .
Cei doi au parut pina acum ca facind parte din galeria sa cu personaje preferate, ambii bucurindu-se de invitatii dese pe scaunele rosii ale garsonierei din Romana, loc din care nici unul nu lansa sageti otravite contra celuilalt. Acum, treaba s-a schimbat.
Totusi, cred ca gilceava asta in care se rostesc sentinte psihiatrice sau amenintari cu iadul nu este doar un circ in care doi clovni se ciupesc de fund ca sa-i distreze pe telespectatorii dlui Diaconescu. Pare un razboi serios, in care cei doi au simtit ca viata politica i-a cam inghesuit pe acelasi culoar prea strimt pentru amindoi. Asa ca, in final, dl Direct e mai mult decit avantajat: cei doi ii vor dospi ratingul dat fiind ca, oricit de slobode la invitati ar fi posturile comerciale mari, acestea nu-si vor permite sa amenajeze cu asa pompa si pe spatii de emisie atit de generoase o balacareala intre Becali si Vadim Tudor.
Vazindu-i insa pentru prima data intr-o infruntare pe viata psihica si pe moarte apocaliptica, am realizat cu claritate diferenta dintre cele doua tipuri de obsesii implicate in conflict.
Maniheismul arhaic al lui Becali il conduce inevitabil catre ipostaza de a construi portretul dusmanului in culori apocaliptice , minjindu-l abundent cu atribute diabolice.
Vadim, in schimb, apeleaza la argumente din domeniul stiintei medicale, lovindu-si adversarul cu etichete de ordin psihiatric. La nivelul mic al acestei dusmanii de salon, cei doi reproduc formal marile argumente ale manipularii imaginii adversarului.
Becali recurge in maniera fundamentalismului gregar la diabolizarea necredinciosului, iar Vadim Tudor il eticheteaza dupa metoda securisto-comunista in care dusmanul politic era bun de inchis intr-un spital de boli psihice . In ochii celor doi, adversarul politic merita ori camasa de forta, ori chinurile iadului.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea