Social

Diana inoata in anonimat

Pentru ca nu este multumita cu salariul de cinci milioane, pe care-l primeste ca antrenoare la CSM Braila, dubla campioana olimpica de la Sydney, acum retrasa din activitate, isi cauta un loc de munca prin intermediul Internetului.

Diana Mocanu a explodat in marea performanta la doar 16 ani, devenind peste noapte pestisorul de aur al inotului romanesc. In 2000, eleva antrenoarei Laura sachelarie a devenit prima sportiva din istoria natatiei romanesti care a cucerit doua medalii de aur la o editie a Jocurilor Olimpice. Dupa numai trei ani insa, odata cu retragerea din activitatea competitionala, Pinguinul a intrat in anonimat. Astazi, numele si palmaresul bogat nu ii mai permit sa deschida usile, ba dimpotriva.

Bursa locurilor de munca din Bucuresti

Pentru ca salariul de cinci milioane pe care-l primeste de la CSM Braila, unde antreneaza o grupa de copii, nu ii ajunge, Diana a decis sa-si caute singura de lucru. Braila e un oras mort, nu prea ai ce face aici. Stau toata ziua si navighez pe Internet, mai ales ca nu prea am prieteni. Tocmai de aceea, m-am gindit sa ma mut in Capitala. Aici sint mult mai multe oportunitati, imi pot face relatii. Am incercat la complexul lui Dinu Pescariu. Gasisem anuntul pe Internet. Am mers si am vorbit cu managerul de acolo si paream ca si angajata. Si totusi, nu am mai primit nici un semn de la ei, nici ca-i alba, nici ca-i neagra. Nu le-am cerut mii de dolari, ci doar strictul necesar. Dar vad ca, probabil, si asta e prea mult. In ziua de azi nu mai conteaza ca sint Diana Mocanu, spune dubla campioana olimpica de la Sydney.

Face economii din renta viagera

Desi primeste aproximativ 30 de milioane lunar ca renta viagera, fosta inotatoare face economii, deoarece stringe bani albi pentru zile negre: Nu ma pot baza pe renta viagera. Trebuie sa-mi gasesc de lucru. Daca, Doamne fereste, intr-o zi se vor decide sa nu ne mai dea aceasta renta, ce ma fac cu 5 milioane pe luna? Stau si trag de bani si ma gindesc cum sa-i impart. Locuiesc singura si fac economii, desi pina acum nu am dus lipsa de nimic.

Calculatorul, dusmanul inotului

Antrenoare la o grupa de copii in cadrul clubului CSM Braila, Diana Mocanu crede ca viitorul inotului romanesc este destul de sumbru. Ma uitam in bazin, la Braila. Nu mai avem copii buni. Nu mai exista stimulare. Cind le dai doar o diploma si o medalie, cu ce sa-i atragi? Antrenorii au, la rindul lor, salariu mic , de ce sa-si dea interesul? In plus, avem un dusman puternic in calculator, de care copiii sint tot mai atrasi, spune eroina din Australia. Desi a gustat din cupa victoriei ca sportiva, Diana nu pare tentata sa faca performanta si ca antrenoare. Cel putin deocamdata.

Sincer, mi se pare prea greu sa lucrez cu o grupa de performanta. Nu cred ca asta imi doresc. Prefer sa le dezvalui copiilor din tainele inotului. Dar si aici pretentiile sint mari. Daca eu am avut niste performante, parintii se asteapta sa le scot copiii campioni peste noapte. Asa ca, in loc sa lucrez cu copilul, mai mult stau cu parintele, caruia trebuie sa-i explic ca e nevoie de multa munca pina cind sa apara rezultatele, spune Diana Mocanu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea