Social

#cancer #bio medica #hpv #vaccin

Diagnosticata cu cancer doar pentru a o obliga sa se vaccineze

O tanara din Bucuresti ii acuza pe medicii unei clinici private din Capitala ca i-au pus un diagnostic gresit pentru a scoate bani de la ea. Ea a fost diagnosticata cu cancer, desi nu i-a fost facuta nici o analiza in acest sens si i-a fost recomandat vaccinul anti-HPV.

Pacienta in varsta de 20 de ani a mers la un control ginecologic de rutina, la clinica Bio Medica din Bucuresti. Alexandra Margarit a aflat in urma consultului ca ar trebui sa-si faca un vaccin impotriva virusului care produce cancerul de col uterin.  iIn cadrul examinarii, mi s-au pus diferite intrebari pentru istoricul meu medicului, insa si intrebari care, din punctul meu de vedere, nu-si aveau rostul pre cum «care e situatia financiara a parintilor si daca ei isi permit sa-mi cumpere vaccinul anti-HPV»”, a povestit tanara, pentru Evenimentul Zilei.

Imediat dupa consult si fara nici un rezultat de analiza la indemana, pacientei i s-a pus un diagnostic care ar fi trebuit sa o determine sa-si faca vaccinul. “Am aflat cu stupoare ca sunt infectata cu virusul HPV, tulpinile 6 si 11. Mi-a mai spus si ca am negi genitali care trebuie scosi cu laserul. Am ramas socata pentru ca, in urma cu sase luni, fusesem la control si toate analize imi iesisera bine. M-am speriat foarte tare de diagnostic crezand ca am cancer”, a povestit Alexandra.

In urma controlului tanara a mers la laborator, pentru analize. Si pentru a fi sigura de diagnostic, s-a mai adresat unui laborator de analize medicale . Rezultatele testelor medicale au aratat faptul ca Alexandra este sanatoasa si ca medicul de la Biomedica a incercat sa o determine sa-si faca vaccinul anti-HPV care costa 1500 de lei, fara o baza reala. Clinica Bio Medica este acum anchetata de catre Colegiul Medicilor , iar medicul care a consultat-o pe pacienta care a reclamat acest tip de tratament risca sa-si piarda dreptul de practica .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea