Social

#cristian diaconescu #ministru de externe #romani serbia

Diaconescu: Romanii din Serbia vor avea aceleasi drepturi ca maghiarii din Romania

Cristian Diaconescu , ministrul de externe al Romaniei, a afirmat, miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca romanii care locuiesc in Serbia vor avea aceleasi drepturi ca maghiarii din Romania.

"Romanii din Valea Timocului trebuie sa aiba incredere , pentru ca ceea ce ei apara reprezinta nu numai valorile Romaniei, ci si valori europene. Mai devreme sau mai tarziu vor avea si ei drepturi pe care le au maghiarii din Romania si care vor fi respectate. Sa aiba incredere", a declarat Diaconescu la B1 TV, citat de ziare.com.

Afirmatia ministrului vine in contextul in care tara noastra a blocat momentan aderarea Serbiei la UE, din cauza problemei minoritatilor.

Cristian Diaconescu a precizat ca a fost vorba doar de o amanare cu doua zile a acestei decizii : "Am solicitat amanarea unei decizii, cu doar 48 de ore. Ramane ca pana la reuniumea de joi sa avem un dialog cu partea sarba. Prelungirea s-a datorat acestui dialog, care ar fi trebuit sa fie direct, dar a fost mediat".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea