Social

Diaconescu: "Conducerea PSD sa se decida - eu sau Oprescu!"

Adrian Nastase a acuzat joi, intr-o interventie publica la Mures, non combatul vizibil al campaniei electorale a PSD. Nastase a declarat, citat de NewsIn, ca este nemultumit de faptul ca PSD duce o campanie prea linistita la alegerile locale din acest an, considerand ca social democratii ar trebui sa iasa „mai tare la bataie“.

Afirmatiile lui Nastase sunt contrazise de strategul staffului de campanie, Alin Teodorescu, el sustinand ca acesta nu a inteles strategia electorala a PSD pentru alegerile de la Bucuresti: „Campania noastra e calma, linistita, fara bataie, fara cearta, pe programe. Daca Adrian «Basescu» vrea bataie, sa se duca sa se incaiere la Cotroceni“.

Intrebat daca se poate vorbi de non combat in campania lui Cristian Diaconescu , Alin Teodorescu a raspuns, pentru Cotidianul, ca stie ca la nivelul staffului organizatiei lui Vanghelie „exista niste suparari“, dar ca acestea sunt nejustificate, deoarece campania lui Diaconescu „este in plan“.

Teodorescu recunoaste ca, in mod ciudat, PSD a renuntat in aceasta campanie sa lucreze cu voluntari, preferand strict membri de partid . „Cristi are un program bun, i-am pregatit foarte multe intalniri cu activul de partid“, a explicat Teodorescu, precizand ca aceste „foarte multe“ intalniri sunt in numar de 4 (!), si acestea aflate „in curs de realizare“ (cu mentiunea ca au fost deja realizate doua astfel de intalniri).

De asemenea, strategul de campanie a PSD a precizat si numarul de activisti de partid cu care urmeaza sa se vada candidatul Diaconescu: „Intre 200 si 400 de oameni pe intalnire“, deci un total de maximum 1.600.

De altfel, insusi candidatul Diaconescu a recunoscut, intr-o declaratie pentru Cotidianul, ca a remarcat si el personal numarul redus de militanti pe care ii mobilizeaza partidul pentru el. „Am fost la o intalnire din asta cu vreo 300 de oameni si am calculat si eu, cu ei si cu familiile lor, cam 1.600-2.000 de voturi. Foarte incurajator, ce sa spun“, a afirmat ironic Diaconescu.

Ca exista o problema de comunicare intre cele doua staffuri de campanie care ar trebui sa-l impinga pe Diaconescu spre Primaria Capitalei o arata si sefa campaniei organizatiei PSD Bucuresti, Aura Vasile . Aceasta sustine ca organizatia lui Vanghelie i-a pregatit lui Diaconescu peste 20 de intalniri electorale cu membri de partid, cu sindicalisti, cu muncitori pe platformele industriale ale Capitalei, insa „nu a venit nici o confirmare“ de la stafful central pentru ca aceste intalniri sa poata fi organizate.

„Noi nu am intarziat nici un termen pentru ceea ce trebuie sa se intample pe Capitala. I-am facut noi, de la PSD Bucuresti, lui Cristi, 100 de mash-uri, i-am facut corturi, am facut fluturasi ”, a explicat Aura Vasile, care a reprosat si conducerii PSD in ultima sedinta a BPN faptul ca liderii de la centru, care l-au silit pe Diaconescu sa candideze, „fac orice numai campanie pentru Bucuresti nu“.

Ca sa fie lucrurile si mai complicate pentru candidatul Diaconescu, liderii PSD au inceput din nou sa dea semnale de sustinere pentru Sorin Oprescu, considerat al doilea candidat al partidului pentru Bucuresti. In vreme ce pentru Diaconescu PSD nu a comandat nici un sondaj de opinie considerandu-se ca ar fi „bani aruncati pe fereastra“, deoarece nu este cotat cu sanse sa intre in turul al doilea, pentru Oprescu se fac promisiuni de vot din partea PSD.

Ion Iliescu a reafirmat miercuri decizia partidului de a-l sustine pe Sorin Oprescu daca acesta va intra in turul al doilea, cu Orban sau cu Blaga.

Enervat, Cristian Diaconescu a declarat, pentru Cotidianul, ca „in mod normal ar trebui ca macar in ultimul ceas structurile de conducere ale PSD sa se decida daca Oprescu este candidatul sau sunt eu!“.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea