Social

Diabetul, prevenit cu cofeină

Un studiu efectuat asupra unui grup de aproximativ 28.000 de femei susţine existenţa unei legături între consumul de cafea şi scăderea riscului de diabet de tip 2. "Am constatat o asociere inversă între consumul de cafea, în special decafeinizată, şi riscul de îmbolnăvire cu diabet de tip 2 pe o perioadă de 11 ani la femeile ajunse la menopauză", a declarat Mark Pereira , de la Universitatea din Minnesota . Rezultatele prezentate arată o reducere globală de 22% a riscului de diabet de tip 2, asociată cu un consum mediu de 6 ceşti de cafea pe zi, faţă de cei care nu consumă deloc cafea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea