Social

Deziluzie in trei acte: Niculescu, Gallovits si Hanescu, eliminati

Daca luni si marti ne-am bucurat, miercuri a fost ziua tristetii pentru tenisul romanesc. Trei din cei patru reprezentanti ai nostri calificati in turul doi au fost eliminati. A mai ramas o mica raza de soare, de doar 18 ani: Sorana Carstea .

Aflata pe pozitia a 87-a in clasamentul WTA, Monica Niculescu ar fi putut produce marea surpriza a turneului de Mare Slem de la Wimbledon , fiind la un pas sa o elimine pe cea de-a cincisprezecea favorita a competitiei. Desi oponentele sunt despartite de mai bine de 60 de locuri in topul WTA, meciul dintre Monica si Agnes Szavay a fost unul extrem de echilibrat. Dupa primele zece game-uri, scorul era 5-5. Compatrioata noastra a dat lovitura de gratie in jocul urmator, realizand un break de senzatie care, combinat cu pastrarea serviciului, i-a adus victoria in primul set. 7-5 si visul era la un pas sa devina realitate. Mai mult, Monica a inceput si actul secund foarte bine, realizand un nou break. Momentul psihologic al intalnirii s-a consemnat in setul secund, la 5-3. Romanca avea 30-15 pe propriu serviciu si doar doua mingi o desparteau de victorie si de calificarea in turul trei . Din pacate, experienta sportivei maghiare a iesit atunci la rampa si, emotionata de perspectiva realizarii celei mai mari performante din istorie, tenismena tricolora a cedat, pierzandu-si serviciul. Din nefericire, acel moment a insemnat inceputul sfarsitului pentru sportiva noastra. Szavay a realizat un nou break si si-a adjudecat setul secund, cu 7-5. In actul decisiv, unguroaica nu a avut nicio problema. Cu lacrimi in ochi si fiind la un pas sa izbucneasca in plans de nervi, Monica Niculescu a pierdut in cele din urma meciul. Scor final 7-5, 5-7, 2-6 si tenismena maghiara merge mai departe.

Vestie proaste din iarba londoneza au continuat pentru tenisul romanesc. Tot in turul doi al turneului de la Wimbledon, Edina Gallovits a pierdut fara drept de apel in fata celei de-a opta favorite a competitiei, Anna Sakvetadze. Dupa ce trecuse in turul intai de austriaca Yvonne Meusburger cu 6-1, 6-2, romanca a fost la randul ei invinsa in doua seturi fara istoric de sportiva din Rusia. Scor final 4-6, 2-6 si ex-sovietica merge mai departe.

Seara aceleiasi zile fatidice de miercuri ne-a adus o veste proasta si de la turneul destinat baietilor. Singurul nostru reprezentant pe tabloul principal masculin, Victor Hanescu, a pierdut in patru seturi in fata lui Tomas Berdych. Romanul a inceput bine, adjudecandu-si primul set dupa tie-break. Calificarea s-a jucat in setul secund, la 6-6, cand cehul si-a pastrat calmul si si-a adjudecat actul. Demoralizat, Victor nu a mai jucat nimic, pierzand ultimele doua seturi fara drept de apel. Scor final: 7-6, 6-7, 1-6, 2-6.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea