Social

Dezertari in masa din SPP

Curatenia in serviciile secrete continua la SPP cu esalonul doi. Zece cadre din conducerea serviciului de paza si protectie au fost lasate la vatra cu pensii de pina la 30 de milioane de lei.

La Sedinta din 8 decembrie 2005, Consiliul Superior de Aparare a Tarii a decis trecerea in rezerva a directorului SPP, Gabriel Naghi, si a primului sau adjunct, Iulian Crainiceanu. Inainte sa-i semneze decretul prezidential prin care ii acorda o stea in plus si il lasa la vatra, Traian Basescu i-a solicitat lui Naghi sa mai serveasca o data tara, demitindu-l pe generalul Florin Sucata, ofiter a carui concediere nu intra in atributiile CSAT-ului. Dezertarile din SPP nu s-au oprit insa aici. Alti sapte ofiteri din conducerea serviciului si-au declansat procedurile de pensionare in primele 48 de ore de la disparitia lui Naghi. Pina acum, s-au mai retras: generalul Constantin Dudu (al doilea adjunct al lui Naghi), generalul Gheorghe Badea (seful Formatiunii Management si Resurse Umane), generalul Constantin Agapie loctiitorul gen. Vasile Dudu, col. George Coca seful serviciului juridic, col. Cristian Anton seful serviciului financiar, col. Gheorghe Chiochio sef al Centrului Medical SPP, col. Popescu Florea loctiitor al gen. Agapie. Pensiile pe care urmeaza sa le primeasca vor fi de 27 milioane de lei pentru colonei si 30 milioane pentru generali. De asemenea, generalului Mihai Gheorghe i s-a luat conducerea Sectiunii I, de paza si protectie a presedintelui, si a fost mutat intr-o functie fara putere de decizie, in centrala SPP. Multi dintre cei plecati au fost subiecte intr-un recent material din 2, privind angajarile pe baza de nepotism din SPP si afacerile in care sint implicati ofiterii acestui serviciu. Saptamina aceasta urmeaza noi schimbari, facute pe baza examenelor ce se dau pentru numirea sefilor de sectiuni din SPP.

Fosti sefi SRI arestati

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti i-a arestat, pentru 29 de zile, pe fostii sefi ai SRI Prahova , coloneii in rezerva Coneliu Paltinea si Daniel Bucur. Cei doi sint cercetati de DNA pentru luare de mita, instigare si complicitate la santaj, precum si asociere in vederea comiterii de infractiuni, toate in forma continuata. Ei sint acuzati ca in perioada 1993-2001 au incalcat atributiile functiei de ofiter SRI : au sprijinit un grup infractional si au blocat informatiile privind afacerile petroliere ilegale desfasurate la Rafinaria Astra Romana Ploiesti.

Pentru sprijinul acordat grupului infractional (care ar fi sustras aproximativ 340 de tone de combustibil, potrivit unor surse judiciare), Paltinea si Bucur ar fi primit bani, produse si alte avantaje, in valoare de circa 15 miliarde lei vechi, la nivelul anului 2000. (I.S.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea