Social

#inundatii #viitura #judete afectate

Dezastru! Peste 8.000 de oameni izolati din cauza inundatiilor

Poduri distruse, curti si case inundate, 2.000 de hectare de teren acoperite de ape si peste 8.000 de oameni izolati. Acesta este bilantul ultimelor doua zile in care apa cazuta in cantitati uriase i-a determinat pe hidrologi sa instituie cod rosu.

30 de drumuri nationale si judetene au fost inchise sau partial distruse de apa si namol. Cele mai mari probleme sunt in Moldova. 12 localitati din Suceava au fost afectate, iar in Vrancea, aproape 7.000 de oameni din doua comune sunt izolati, dupa ce un drum national a fost distrus de ape.

O avertizare cod galben este valabila pana vineri seara si vizeaza bazinele hidrografice Ramnicu Sarat si Putna, unde viiturile pot provoca noi inundatii.

Probleme sunt in continuare si in Oltenia. In judetul Valcea, 47 de localitati au fost afectate de inundatii, iar peste o mie de oameni sunt si acum izolati dupa ce un podet a fost distrus de viitura.

Pana la ora 18.00, raman sunt incidenta codului portocaliu 17 judete din est, sud vest, centru si sud: Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Olt, Valcea, Dolj, Arges, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ialomita, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt.

Sursa foto: cronicaromana.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea