Social

Dezamagire totala: Muntenegru-Romania 31-27 si Mondialele sunt departe

De 14 ani nu a mai participat echipa nationala de handbal masculin a tarii noastre la un Campionat Mondial si de aceasta data misiunea parea mai usoara ca oricand. Sortii le-au scos baietilor nostri in fata un adversar facil, reprezentanta statului Muntenegru .

Din pacate insa, „tricolorii” au dezamagit. Duminica seara, in mansa tur a barajului pentru Mondiale, Romania a pierdut duelul de la Bijelo Polje. Inceputul a fost unul echilibrat, dar gazdele au intrat in avantaj la cabine, 17-13. Avantaj pe care l-au conservat in repriza a doua, la final tabela indicand 31-27. Pentru Romania au marcat: Ghionea-7 goluri, L. Toma, S. Iacob-cate 5, Petrea-3, Paraianu, Buricea si Sania-cate 2 si Stavrositu-un gol.

Dupa meci, selectionerul Aihan Omer s-a declarat dezamagit de meciul facut de elevii lui, lasand de inteles ca misiunea s-a complicat enorm. „As fi vrut mai mult in acest meci, un rezultat mai strans, pentru ca eu cunosc valoarea echipei din Muntenegru. Consider ca cele patru goluri pe care le au avans sunt periculoase pentru noi, e un rezultat foarte incomod. Trebuie sa castigam la Oradea la sase-sapte goluri diferenta pentru a nu mai avea probleme pe final. Finalul ne-a apartinut, dar cateva nesincronizari in aparare au facut ca scorul sa nu fie mai strans, de numai doua goluri diferenta. Nu reprosez nimic echipei, baietii au luptat, s-au batut extraordinar, iar acele cateva nesincronizari se pot repara in retur, cu ajutorul publicului. Atmosfera din tribune a fost azi una normala, Muntenegru nu stie ce infern o asteapta la Oradea. S-a demonstrat in acest meci ca nu exista o diferenta de valoare intre Muntenegru si Romania, am jucat de la egal la egal cu ei”, a declarat Omer.

Extrema dreapta Valentin Ghionea crede ca Romania si-ar putea asigura calificarea la turneul final in returul de la Oradea: „Se putea mai mult, dar a fost un meci dificil. Returul este la noi acasa si sa speram ca ne calificam. Ne asteptam la orice in acest meci, si sa pierdem, si sa castigam la 10 goluri, dar e bine ca s-a intamplat si asa”. La randul sau, vicepresedintele FRH, Petre Paleu, s-a declarat extrem de dezamagit de modul in care tricolorii au fost tratati in Muntenegru: „Am dat multe goluri in deplasare, va spun ca nu ratam calificarea. Ne-au primit cu nunti la hotel, sa facem si noi unde stau ei la Oradea o nunta tiganeasca sambata viitoare”.

Partida retur a barajului Romania-Muntenegru este programata sambata, 14 iunie, de la ora 11:00, la Oradea.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea