Social

#creier #spuma #iritatii #detergenti #infertilitate #toxic #inalbitori

Detergentii de rufe cu inalbitor pot afecta creierul si sistemul nervos

Detergentii de rufe care contin inalbitor au in compozitia lor anumite substante chimice care, in unele cazuri, pot afecta creierul si sistemul nervos, conform evz.ro. LAS (liniar alcibenzen sulfonat) este un produs intalnit in detergentii ieftini care, in urma contactului prelungit cu pielea, poate duce la iritatii.

Specialistii atrag atentia ca sunt periculosi si surfactantii anionici, intalniti la toate tipurile de detergenti. Acestia nu sunt biodegradabili, iar spuma acestora este otravitoare. Tot in aceasta categorie intra si alchibenzensulfonatul de sodiu, un compus toxic pentru creier si sistemul nervos care, in unele cazuri, poate duce la aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson.

Un alt compus nociv este SLS (sulfat lauril de sodiu) care, pe langa faptul ca produce iritatii la nivelul ochilor si pielii, poate cauza alergii, caderea parului, dar si probleme de fertilitate la barbati.

Pentru a elimina riscul de aparitie a acestor probleme, specialistii recomanda evitarea contactului atat cu detergentul uscat, cat si cu spuma acestuia. De asemenea, rufele ar trebui clatite de mai multe ori.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea