Social

Destinatii ieftine de familie pentru vacanta de vara 2008

Malta are multe golfuri spectaculoase. Un sejur in strainatate poate costa intre 200 si 500 de euro de persoana, copiii de pana la 12 ani pot beneficia de reduceri pana la 30%.  

Un concediu linistit alaturi de familie poate fi petrecut in Creta , Tunisia, Bulgaria ori Turcia, in hoteluri cu facilitati speciale pentru copii.Un concediu ieftin se rezerva din timp. Fie la o agentie, fie pe internet, daca sunteti posesorii unui card bancar.

Vacanta in familie trebuie sa fie odihnitoare pentru toti membrii ei, ceea ce presupune sa va asigurati ca aveti facilitati pentru ca o parte din timp cei mici sa fie preocupati si angrenati in activitati specifice varstei.

Bugetul minim pe care l-am gasit la agentii pentru o oferta in strainatate este de la 200 de euro in sus de persoana si se opreste la maximum 500 de euro/persoana, pentru a ne incadra in categoria vacantelor cu un buget redus.

In general, pentru copiii de pana in doi ani nu se plateste nimic nici la transport, nici la cazare, insa ofertele pentru cei mici sunt diversificate. De exemplu, Flynova, divizia din Romania a grupului Novatours, cel mai mare tour-operator din statele baltice, a lansat oferta speciala de 9 euro pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 13 ani.

Oferta este valabila pentru luna mai, in statiunile Alanya, Belek, Kemer si Lara din Turcia. Agentiile pot avea insa reduceri (de circa 30%) ori oferte speciale pentru copii si pe perioada iunie –septembrie, in functie de vanzarile de pana atunci. De asemenea, exista reduceri de pret la cazare pentru copiii care dorm in aceeasi camera cu parintii, dar in pat suplimentar.

Antalya, cele mai bune oferte all-inclusive

Antalya este capitala regiunii mediteraneene a Turciei, cu 1,5 milioane locuitori si mai mult de 300 zile insorite pe an.

Este plina de turisti straini si are hoteluri situate si la cativa kilometri de centrul orasului, pe autostrada. „Antalya este probabil destinatia cea mai gustata de familisti, datorita serviciilor hoteliere imbatabile. Toata lumea stie ca acolo se afla patria all-inclusive-ului. Veleitatile culinare ale turcilor sunt arhicunoscute, iar sejururile nu foarte active, cu plaja si distractie in cadrul complexului ales, sunt de departe preferate.

Hotelurile si cluburile de 4-5 stele se intrec in facilitati oferite clientilor, fiind dotate cu mai multe restaurante, piscine, centre de intretinere, terenuri de tenis, discoteci, baruri, centre de spa si de infrumusetare, locuri de joaca pentru copii. In plus, tot pentru familisti exista cateva aquaparcuri foarte tentante", a precizat Adriana Goicea, manager Cocktail Holidays .

Apartamente cu chicinete, in Malta

Croatia merita vizitata si pe cont propriu. Desi este o tara micuta si nu foarte ieftina in ceea ce priveste restaurantele si suvenirele, Malta are oferte bune de cazare si transport. Daca alegeti o camera cu o minibucatarie, alimentele din supermarkerturi pot fi cumparate la preturi accesibile si gatite la fata locului.

Tara are insa multe de oferit, peisajele spectaculoase fiind un punct de atractie deosebit. „Pentru familisti, Malta ofera pachete atractive, cu cazare in apartamente de doua stele, dotate cu chicineta proprie. Sunt multe familii care doresc sa aiba aceasta facilitate, au copii mici si trebuie sa le pregateasca o anumita mancare.

Genul acesta de cazare se face in hoteluri speciale, camerele sunt dotate cu televizor, frigider, bucatarie utilata, acces la piscina exterioara si la cea interioara incalzita si la jacuzzi. E bine de stiut ca Malta e o destinatie foarte frumoasa, cu plaje mici, cu un relief stancos si multe golfuri spectaculoase, unde se practica scuba-diving sau snorkeling", spune Mark Neville Farrugia, manager Malta Travel.

In Creta, facilitati, dar putin nisip

Insula lui Zeus situata in sudul Marii Egee, la confluenta celor trei continente - Europa, Africa si Asia - are mai multe statiuni turistice cu hoteluri adecvate familiilor. Totusi, neajunsul acestei destinatii este faptul ca doar unele unitati de cazare au plaja cu nisip si daca aveti copii mici, acestia vor cauta acest lucru.

Statiunea Malia este renumita pentru plaje bune si pentru viata turistica (multe terase, magazine cu suveniruri, hoteluri si restaurante). Hersonisos este o alta statiune celebra pe insula, insa cu plaje inguste ori chiar inexistente in dreptul hotelurilor, compensand prin multitudinea de facilitati de la hoteluri.

"In general, unei familii cu copii ii propunem un hotel care sa ofere meniu special, locuri de joaca, program de animatie, servicii de babysitting si masuri suplimentare de siguranta pentru copii. Oferta din Creta, spre exemplu, contine astfel de hoteluri, care sunt marcate in catalogul companiei cu textul «Familii».

Celor care doresc sa calatoreasca in Creta cu un buget redus le oferim si variante de cazare in apartamente ori camere potrivite si pentru familii formate din mai mult de cinci persoane", a declarat Raimondas Useckas, Chief Executive Officer al Flynova.

Rezervarile pe internet, mai ieftine decat ale agentiilor

Excursiile organizate din Creta merita onorate. Pentru unele destinatii, cum ar fi cateva insule grecesti (fara Creta, unde nu se poate ajunge decat cu avionul), Croatia ori o parte a Turciei, unde puteti ajunge cu masina, o varianta ieftina ar fi cazarile efectuate cu rezervari prealabile pe internet.

Un apartament complet utilat poate fi inchiriat in Croatia la preturi maxime cuprinse intre 15 si 30 de euro de persoana.

In Turcia, cazari bune (la hoteluri) gasiti la fata locului, dar puteti merge cu masina si face rezervarea de hotel de la agentii din Romania. Si in Grecia puteti merge cu masina si gasi cazare la fata locului la preturi de 30 de euro/persoana in vile dotate cu tot ce va trebuie pentru o familie.  

Foto Adevarul


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea