INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Despagubiri pentru pasageri in cazul intarzierii trenurilor

Calatorii vor beneficia de compensatii de pana la 50% din pretul biletului in cazul intarzierii trenurilor, incepand cu 2009, potrivit unuia acord privind drepturile calatorilor, adoptat marti de Parlamentul European. Compensarea in eventualitatea unor intarzieri in serviciile transfrontaliere va fi de 25% din pretul biletului (clasa a II-a) pentru o intarziere de 60 minute sau mai mult si de 50% pentru o intarziere de 120 minute sau mai mult. Banii se primesc in cel mult 1 luna Compensatiile vor fi date doar in cazul in care operatorul este vinovat de producerea intarzierii. Aceste despagubiri ar urma sa fie primite in cel mult o luna de la depunerea cererii. Initial, Comisia Europeana a propus ca aceste compensatii sa se acorde doar pentru rutele internationale. De asemenea, serviciile feroviare internationale de calatori vor fi deschise pentru competitie din 2010, in timp ce din 2009 vor deveni obligatorii licentele europene pentru conductorii de tren. Parlamentul European a adoptat, marti, trei acorduri de conciliere privind "cel de-al treilea pachet feroviar" referitor la liberalizarea transportului feroviar de calatori, licentele pentru conductorii de tren si drepturile pasagerilor. Cele trei acorduri au fost incheiate in luna iunie. Doar pasagerii companiilor aeriene primesc despagubiri La ora actuala, doar pasagerii companiilor aeriene pot cere compensatii banesti in cazul refuzului nejustificat la imbarcare, al anularii sau intarzierii de lunga durata a unui zbor. Pentru zborurile de 1.500 de kilometri sau mai putin, compensatia are o valoare de 250 de euro, iar pentru zborurile intercomunitare, de peste 1.500 de kilometri, compensatia se va ridica la 400 de euro. Pentru celelalte zboruri, compensatia va fi de 600 de euro. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea