Social

#adrian vilau #colaborare #securitate #tribunalul bucuresti

Desi a recunoscut, tribunalul decide ca Adrian Vilau nu a fost colaborator al Securitatii

Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiata actiunea introdusa de CNSAS pentru atestarea calitatii de colaborator a fostului candidat al Uniunii Populare Social-Crestine la Primaria Municipiului Bucuresti, Adrian Vilau , care si-a recunoscut, in urma cu doi ani, legaturile cu fosta securitate.

Reprezentantii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii au declarat, luni, ca vor ataca cu recurs decizia instantei, informeaza Newsin.

Colegiul CNSAS a decis, in iunie, sa trimita Tribunalului Bucuresti o nota de constatare a colaborarii cu securitatea a lui Adrian Vilau, fost candidat la alegerile din vara pentru Primaria Bucuresti din partea UPSC , partid fondat de Ioan Talpes.

Vilau este de profesie avocat si l-a reprezentat si pe Miron Mitrea intr-un dosar de coruptie. In 2006, Vilau si-a recunoscut trecutul si a facut publice detalii din dosarul sau de Securitate. El a sustinut ca a fost racolat in anul 1984 si ar fi trebuit sa dea informatii despre studentii straini aflati la aceeasi facultate cu el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea