Social

#antiinflamator #medicamente #ibuprofen #prevenire imbatranire

Descoperire uluitoare. Un medicament contra durerilor de cap previne imbatranirea

Cercetatorii australieni au descoperit ca un medicament obisnuit care trateaza migrenele face minuni si impotriva imbatranirii. Astfel, spun medicii, ibuprofenul ar putea fi secretul pentru o viata lunga si sanatoasa.

Concluzia cercetatorilor de la Universitatea Newcastle vine dupa o serie de experimente, in care popularul analgezic a prelungit vietile soarecilor, informeaza dailymail.co.uk.

Totodata, cercetatorii britanici spun ca medicamentul poate sa ajute persoanele diagnosticate cu maladii asociate varstei a treia, precum diabetul si dementa, protejandu-le contra imbatranirii premature.

Folosind soareci, profesorul Thomas von Zglinicki, coordonatorul studiului, a aratat ca, fara a fi un rezultat al imbatranirii, inflamatiile asociate bolilor de varsta a treia stimuleaza procesul de imbatranire. Soarecii cu acele gene care ii faceau deosebit de predispusi la inflamatii au imbatranit de doua ori mai repede in comparatie cu animalele nemodificate genetic.

Acelasi efect s-a constatat si in cazul oamenilor. Persoanele predispuse la inflamatii au prezentat simptome de imbatranire prematura precum: albirea si caderea parului, scadere in greutate si prezenta afectiunilor cardiace. Acestia din urma, au trait de doua ori mai putin decat persoanele care nu suferau de aceste afectiuni.

Ibuprofenul este un medicament antiinflamator care combate febra, migrenele, durerilor musculare, luxatiile si gripa.

Sursa foto: medicalook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea