Social

#imbatranire #adn #proces imbatranire #oprire imbatranire

Descoperire uimitoare: poti sa previi imbatranirea absolut gratuit!

De-alungul istoriei s-au vehiculat fel si fel de elixire ale tineretii, insa unul nu a vorbit pana acum despre un lucru banal: statul in picioare. Potrivit specialistilor, cu cat petreci mai mult timp stand in picioare, cu atat ADN-ul imbatraneste mai greu.

Astfel, conform unui studiu realizat de o echipa de cercetatori suedezi si publicat in Jurnalul Medical Britanic, timpul petrecut stand jos are legatura cu lungimea telomerilor, regiuni de ADN repetitiv situate la capatul fiecarui cromozom. Telomerii sunt considerati cheia opririi procesului de imbatranire, scrie doctorulzilei.ro, citand studiul.

Oamenii de stiinta sustin chiar ca statul in picioare este mai important decat exercitiile fizice. Cercetatorii au masurat lungimea telomerilor in cazul a 49 de adulti supraponderali si sedentari. Jumatate au fost inclusi intr-un program de exercitii fizice care a durat sase luni, timp in care activitate fizica le-a fost intensificata. Timpul in care faceau exercitii era egal cu cel in care stateau jos.

Studiul a scos la iveala ca, desi persoanele care faceau exercitii erau mai sanatoase, cel mai important factor care influenteaza lungimea telomerilor este timpul in care stateau jos.

Sursa foto: standupdeskstore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea