Social

#descoperire #gandire pozitiva #sanse reusita

Descoperire socanta: Gandirea pozitiva te conduce spre esec

Gandirea pozitiva nu te ajuta sa obtii ceea ce-ti doresti! Aceasta este descoperirea uimitoare facuta de doi psihologi britanici, care desfiinteaza toate teoriile intens vehiculate conform carora optimismul te ajuta sa reusesti in ceea ce-ti propui.

In urma unui studiu realizat de psihologii Gabriele Oettingen si Doris Mayer, s-a dovedit ca gandirea pozitiva nu creste sansele de reusita in ceea ce persoanele isi propun, ci dimpotriva, le scade.

Cele doua specialiste au intreprins un studiu derulat pe 83 de studenti nemti, care au fost intrebati cat de optimisti sunt asupra sansei de a-si gasi un job de munca. Doi ani mai tarziu, psihologii au repetat interviul cu cei 83 de tineri. Cei care erau optimisti la primul interviu aplicasera pentru mai putine joburi si se angajesera pe salarii mai mici decat cei pesimisti, care s-au straduit mai mult sa-si gaseasca un job si au reusit sa se angajeze in conditii mai bune.

Heather Barry Kappes, profesoara la Scoala Economica din Londra, a explicat si motivul pentru care gandirea pozitiva iti distruge sansele de reusita in ceea ce iti propui: "Cand iti imaginezi un final pozitiv, ai senzatia mereu ca esti aproape sa-ti atingi obiectivele, ceea ce te determina sa nu mai faci mari eforturi in acest sens".

Sursa foto: Silvamethodlife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea