Social

#descoperire arheologica peru #orasul oamenilor norilor

Descoperire arheologica in Peru: orasul "oamenilor norilor"

Arheologii din Peru au descoperit un oras pierdut, sapat in Muntii Anzi de catre tribul Chachapoya, supranumiti "oamnii norilor". Asezarea acopera o suprafata de aproximativ 5 hectare si este sapata in versantul unui munte in provincia Utcumba din junglele amazoniene din Peru in partea de nord.

Cladirile gasite pe versantul muntelui Pachallama sunt conservate foarte bine si se estimeaza ca sunt vechi de aproximativ 1.000 de ani, informeaza The Telegraph.

Casele sunt realizate din piatra rotunda si zona este acoperita aproape complet de jungla. Exploratorii au gasit insa zidurile cladirilor si picturi pe pietre pe un versant.

Situl a fost protejat de hoti pentru ca se afla intr-o zona greu accesibila, iar arheologii au descoperit si obiecte din ceramica si morminte. "Citadela este efectiv sapata in versantul muntelui, exact langa o prapastie . Credem ca locuitorii o utilizau ca un observator, de aici puteau sa vada daca se apropie dusmani ", spune arheologul Benedicto Perez Goicochea.

Ruinele au fost initial descoperite de localnici , care au fost atrasi de sunetul unei cascade din apropiere. Studiile initiale au aratat ca exista asemanari intre acest sit si fortareata Kulep a "oamenilor cerului" din Utcamba, care este mai veche si mai mare chiar decat citadela incasa Machiu Picchu, insa nu a fost explorata si restaurata in totalitate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea