Social

#echipament de protectie #protectie #beneficii

Descopera beneficiile echipamentului de protectie marca Dalgeco

In timpul orelor de munca angajatorul isi asuma o raspundere legala fata de siguranta angajatilor sai. O buna informare a angajatorului tine departe incidentele neplacute de la locul de lucru. Cum protejam persoanele care practica meserii cu risc mare de accidentare? Folosim echipamente de protectie complete pentru siguranta angajatilor.

In functie de meserie, echipamentul de protectie este format din piese diferite. Analizand lista potentialelor pericole de la locul de munca descoperim ca exista nevoia de echipamente de protectie diverse, precum cele pentru pompieri, pentru sudori, pentru constructori, pentru chimisti, pentru tranportatori si multe altele.

Lista meseriilor cu risc mediu si mare este mult mai lunga decat cele mentionate mai sus. Acest lucru pune presiune pe patronii de afaceri si pe managerii de proiect sa isi rezerve timp pentru identificarea pericolelor si sa aloce buget pentru achizitionarea echipamentelor necesare.

Informatia ne da putere! Cu cat sunteti mai bine informati despre necesitatile echipei, cu atat va fi mai usor sa gasiti o sursa buna de unde sa cumparati toate cele necesare pentru siguranta angajatilor.

Piesele care alcatuiesc un echipament complet

Concret, veti avea nevoie de o lista bine pusa la punct in functie de pericolele specifice domeniului din care faceti parte. Obligatia legala a angajatorului este sa intocmeasca lista cat mai complet si cu responsabilitate.

In cazul celor care lucreaza pe santier lista de unelte si echipament contine: salopeta de lucru, manusi de protectie, casca pentru siguranta capului, casti pentru izolarea sunetului si ochelarii de protectie. Alaturi de piesele mentionate mai sus este ideal sa punem pe lista o pereche de bocanci de protectie de calitate superioara.

Pentru santierul de constructii lista nu se termina cu aceste piese. Este necesar un echipament de protectie pentru lucrul la inaltime, in cazul in care angajatii lucreaza pe schela la inaltime. De asemenea, masti de protectie pentru momentele in care mesterii manevreaza substante chimice.

Fiecare angajat are dreptul la propriul echipament de siguranta. Nu este indicat sa permiteti ca angajatii sa foloseasca piese de protectie la comun, chiar si atunci cand echipa lucreaza pe ture de lucru diferite.

Protectia sudorilor si a mesterilor de pe santierul naval

Un alt exemplu de loc de munca cu potentiale pericole este santierul naval. La noi in tara multi angajati lucreaza zi si noapte pe santierele navale. Riscurile la care se expun acesti muncitori cresc sau scad in functie de intrebuintarea corecta a echipamentelor si instrumentelor de protectie.

Protectia angajatilor incepe cu echipamentul complet de protectie: salopeta, casca si incaltaminte de protectie. La acestea se adauga casca de sudura, protectia urechilor cu antifoane interne si manusile din material special pentru cei care manevreaza obiecte ascutite sau surse de foc. Manusile folosite de sudori trebuie sa fie certificate pentru lucrari de sudura.

Incaltamintea celor care lucreaza pe santierul naval este gandita pentru a evita accidentari precum lovirea cu obiecte grele sau ascutite. Aceste perechi de incaltaminte au bombeu metalic rezistent la 200 Joule si lamele antiperforatie din otel.

Reducerea riscului prin informare si comunicare

Echipamentul de siguranta nu este singura metoda de protectie la locul de munca. Incercarea de reducere a riscurilor pe santierul naval, analiza mediului de lucru pentru a-l face cat mai sigur dar si informarea angajatilor despre utilizarea corecta a echipamentelor de protectie.

Toate aceste actiuni sunt parte din solutie. Doar lucrand pe toate fronturile se poate discuta despre siguranta la locul de munca. O informare constanta a angajatilor cere timp, organizare si responsabilitate. Comunicarea deschisa despre pericole si metode de precautie poate preveni multe accidente pe santierul de lucru.

Echipamentul de protectie pentru pompieri

Pompierii practica o meserie riscanta si plina de imprevizibil. Unele meserii permit o buna organizare deoarece se cunosc si se intuiesc pericolele de la locul de munca. In schimb, pompierii lucreaza de fiecare data in alta locatie si nu cunosc detalii despre pericolul pe care il infrunta decat in ultimul moment.

O astfel de meserie presupune curaj si multa pregatire din partea celor care o practica. Uniforma si accesoriile folosite de pompieri sunt special create din materiale care rezista la temperaturi ridicate, la foc si la fum.

Pentru a preveni pericolele, echipele de pompieri organizeaza evenimente de informare pentru public, in scoli sau in diferite institutii. Aceasta meserie este diferita de toate celelalte. Pericolul la care se expune un pompier poate fi evitat daca publicul devine responsabil in actiunile de prevenire a incendiilor. Responsabilitatea este a noastra, a tuturor. Pompierii sunt pregatiti sa intervina in caz de incendiu, insa nu pot evita aceste expuneri la risc.

De unde cumparam echipamentul de siguranta?

Exista numeroase magazine fizice care comercializeaza echipamente pentru protectia angajatilor. Insa, stocul acestora este limitat si diversitatea produselor nu este intotdeauna satisfacatoare.

Este recomandat sa gasiti un furnizor de incredere care poate livra la timp, cantitatea de produse ceruta si la calitatea pe care o asteptati. Un astfel de furnizor de echipamente si piese de protectie este firma Dalgeco. Activitatea Dalgeco se desfasoara online si permite accesul clientilor din orice colt al tarii prin intermediul internetului.

Tipurile de produse de care dispune aceasta companie sunt diverse. Gasiti solutii pentru toate meseriile practicate in tara. Este destul sa intrati pe platforma online dalgeco.ro si veti gasi rubrici pentru toate piesele de protectie posibile: protectia capului, protectie auditiva si respiratorie si o rubrica de scule si unelte. De asemenea, mai gasiti pe site-ul lor echipament pentru lucru la inaltime, articole tehnice, incaltaminte de protectie, manusi si imbracaminte de protectie.

Fiecare sectiune cuprinde piese concepute pentru diverse meserii riscante. Produsele sunt lucrate din materiale de calitate si sunt fabricate la comanda. Dalgeco este un partener de incredere pentru cei care isi doresc siguranta angajatilor la locul de munca.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea