Social

#politica #trafic de influenta #deputat udmr #olosz gergely

Deputatul Olosz Gergely a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta

Deputatul UDMR Olosz Gergely, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei in perioada 2007-2009, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru trafic de influenta, in forma continuata. El este acuzat ca ar fi ajutat unele firme sa obtina contracte oneroase, cerand in schimb anumite sume de bani.

Alaturi de el au fost dati in judecata si Catalin Stan, Ovidiu Ionel Badea, Ion Bircina si Costin Iliescu, reprezentantii firmelor respective.

In dosarul care a fost trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie se arata ca in perioada mai 2010 - februarie 2011, cei patru s-au asociat cu scopul de a cumpara influenta lui Olosz Gergely, in vederea obtinerii de contracte oneroase pentru firmele a caror activitate o coordonau prin asociere.

In acest context, in perioada mai 2010 - 29 septembrie 2010, deputatul Olosz Gergely, a pretins, pentru sine si pentru alta persoana, suma de 516.000 de euro, disimulata intr-un contract de consultanta intre SC Power Plus SRL, firma controlata de grupul Bircina, si o alta societate comerciala tip off shore. De asemenea, Gergely a pretins in perioada septembrie - noiembrie 2010 de la aceleasi persoane si a primit pentru sine suma de 400.000 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea