Social

Deputatii cheltuiesc milioane de euro pe masini

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, un memorandum privind inlocuirea celor 345 de autoturisme Dacia SuperNova aflate in dotarea deputatilor cu autoturisme Dacia Logan, livrarea urmand sa fie facuta integral in intervalul 13- 22 decembrie 2005, informeaza Mediafax. Camera Deputatilor plateste cate 7100 euro pentru fiecare nou autoturism achizitionat, iar suma obtinuta in medie pentru fiecare autoturism vechi este stabilita la 1200 euro. In memorandum se arata ca fiecare grup parlamentar va trebui sa precizeze daca deputatii doresc sa preia autoturismele noi pana la 31 decembrie 2005, listele cu optiuni urmand a fi predate pana luni, 12 decembrie, la cabinetul secretarului general. De asemenea, deputatii au stabilit ca programarile vor fi facute pe zile, dar numai pentru parlamentarii care vor fi predat deja autoturismele vechi. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor aprobase in luna noiembrie 2005 suma de 9.000.000 lei noi (90.000.000.000 lei vechi) pentru achizitionarea celor 345 autoturisme noi.


Cazarea, tot la mana cetateanului

Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat, ieri, ca suma alocata cazarii parlamentarilor pentru anul 2006 va determina o presiune foarte mare asupra bugetului acestui for legislativ pentru anul viitor, existand perspectiva aparitiei unor probleme privind cazarea acestora.

Liderul PSD a mentionat ca hotelurile in care locuiesc parlamentarii solicita o crestere a tarifelor, preturi ce vor afecta bugetul anului 2006. In ceea ce priveste solutiile care se intrevad, Nastase a precizat ca, probabil, anul viitor, vor exista rectificari bugetare prin care sa se rezolve aceste probleme. (B. Apostolescu)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea