Social

#cehia tratat lisabona #cehi dezbat tratat

Deputatii cehi au inceput sa dezbata Tratatul de la Lisabona

Deputatii cehi au inceput marti sa dezbata ratificarea Tratatului de la Lisabona, destinat sa reformeze institutiile europene, Cehia fiind singurul stat membru UE care nu s-a pronuntat cu privire la acest text. Dezbaterile urmau sa fie reluate miercuri dimineata.

Premierul Mirek Topolanek, a carui tara detine in prezent presedintia semestriala a UE, a cerut o amanare a votului "astfel incat comisia sa- si poata incheia munca, transmite AFP citata de NewsIn.

De altfel intreg partidul liberal al presedintelui ODS pledeaza pentru o noua amanare a votului, dupa cea din decembrie, invocand faptul ca si comisiile parlamentare ad-hoc si-au amanat concluziile pana la jumatatea lunii februarie.

Topolanek si-a luat angajamentul fata de omologii sai europeni ca Cehia sa ratifice documentul, precizand insa ca lucrurile nu trebuie grabite. Cehia "a devenit cea mai problematica tara din UE", a afirmat intr-o dezbatere de cinci ore vicepresedintele camerei inferioare Lubomir Zaoralek, din opozitia social-democrata (CSSD). 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea