Social

Deputatii au decis majorarea salariilor preotilor

Deputatii au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind modificarea Legii privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului, prin care au majorat cu 10% cuantumul sprijinului primit de clericii care nu au statut de demnitate publica si cu 25 % sprijinul acordat clericilor din unitatile sarace.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, cu 180 de voturi "pentru", 11 voturi "impotriva" si 11 abtineri, proiectul de modificare a Legii nr.142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului, potrivit caruia cuantumul salariului personalului clerical care nu detine statut de demnitate publica este majorat cu 10%, iar sprijinul acordat preotilor din mediul rural cu 25%.

Deputatii au marit si indemnizatiile primite de personalul din conducerea cultelor asimilate functiilor de demnitate publica, prin corelarea sumelor propuse de Senat cu prevederile OUG 10/2008, care prevede o majorare a indemnizatiilor cu 4,5%.

Astfel, Patriarhul Daniel va incasa, dupa intrarea in vigoare a prevederilor acestui proiect votat de deputati, o indemnizatie in valoare de 8.357 de lei, un arhiepiscop ajutor sau un mitropolit - 7.698 de lei, un arhiepiscop sau un sef de cult - 7.244 de lei, un episcop - 6.629 de lei, un episcop vicar sau un arhiereu-vicar - 6.342 de lei.

Deputatii au fost de acord si cu suplimentarea numarului maxim de posturi pentru pesonalul din conducerea cultelor, cu doua locuri de mitropolit si cinci de episcop.

Potrivit anexelor proiectului legislativ adoptat de plenul Camerei, deputatii au decis ca sprijinul lunar la salarizarea personalului din conducerea cultelor si unitatilor de cult, altul decat cel asimilat functiilor de demnitate publica, dar si sprijinul acordat personalului clerical, sa fie majiorat cu 10%. Pe langa aceasta majorare, deputatii au aprobat si majorarea cuantumului sprijinului lunar cu 4,5% incepand cu luna aprilie, prevazut de OUG 10/2008. (continuarea in Mediafax)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea