Social

#depresie #psiholog #cnas

Depresie netratata pentru romani: CNAS nu deconteaza psihoterapia

Romanii care sufera de depresie nu au acces la servicii de psihoterapie, deoarece acestea nu sunt decontate de sanatate .

Purtatorul de cuvant al Colegiului Psihologilor, Iulian Laurentiu Stefan, sustine ca actuala situatia incalca Rezolutia Parlamentului European privind sanatatea mintala.

"Cu toate ca statisticile nationale indica o crestere alarmanta a cazurilor de depresie, precum si a altor tulburari psihice grave, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu deconteaza sedintele de psihoterapie realizate de catre psihologi, punand in pericol sanatatea mintala a populatiei Romaniei", a explicat Stefan, citat de Adevarul. ro.

In Romania, un sfert din totatul mortilor violente, necauzate de boli, este provocat de sinucideri, potrivit unui raport INML.

Reprezentantul Colegiului Psihologilor spune ca in noua din zece cazuri de sinucudere, este vorba de evolutia unor tulburari psihice.

Rezolutia Parlamentului European privind sanatatea mintala, adoptata in 19 februarie 2009, obliga statele memebre sa garanteze tratamentul psihoterapeutic, in conditii nediscriminatorii, pentru prevenirea depresiei si a sinuciderilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea