Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Depoul RATB din spatele Guvernului, pentru Parcul Bordei

Diferendele existente intre municipalitate si omul de afaceri Costica Costanda in ceea ce priveste Parcul Bordei par sa se stinga. Ieri, acesta s-a intalnit cu primarul Adriean Videanu tocmai in acest scop. Dupa discutiile avute cu Videanu, Costanda a refuzat sa dea vreo declaratie presei, spunand ca el nu renunta la ideea de a construi, chiar si pe o suprafata mai mica, in Parcul Bordei, mai ales ca are la indemana o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila care ii da acest drept. Primarul general a refuzat sa faca vreo declaratie presei, dar, dupa intalnirea cu Costanda, Videanu a mai avut discutii atat cu arhitectul-sef Adrian Bold , cat si cu liderii grupurilor de consilieri ai PC, PD si PRM. Potrivit unor surse apropiate primarului si consilierilor, Costanda a acceptat deja ideea unui schimb de terenuri, adica sa primeasca in locul celor 3,3 hectare de parc aflate pe malul Lacului Floreasca o suprafata echivalenta de teren pe amplasamentul actualului depou al RATB din spatele sediului Guvernului. Ideea schimbului de terenuri a fost bine primita si de reprezentantii consilierilor generali: “Am cazut de acord cu toti ca este cea mai buna solutie pentru salvarea parcului! Noi, cei care am fost la discutii, o vom sustine”, ne-a declarat peremistul Victor Iovici, dupa discutia cu primarul. Sursele citate sustin ca singura problema ar fi faptul ca omul de afaceri „a amanetat” o parte a terenului din Bordei contra unei sume de bani cu care trebuia sa returneze un imprumut. Iar creditorii lui Costanda vor cu orice pret sa construiasca o cladire pe bucata lor de teren de pe malul lacului si, culmea, ei pot face acest lucru chiar cu indicatorii existenti in Planul Urbanistic General, fara sa uzeze de sentinta judecatoreasca prin care acestia au fost majorati. Sursele citate sustin ca municipalitatea nu poate accepta construirea unei cladiri pe o parte din teren si schimbul pentru restul, ambele masuri fiind in avantajul lui Costanda. Mai ales ca pe terenul din spatele sediului Guvernului, unde acum se afla un depou de tramvaie, indicatorii urbanistici sunt mult mai atractivi si chiar pot fi mariti de cateva ori. Cum terenul de aici este mai mare decat cele 3,3 hectare pe care Costanda le are in Parcul Bordei, municipalitatea ar vrea sa transforme restul in spatiu verde .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea