Social

#adriean videanu #adrian streinu-cercel #ion bazac #demisie #psd

Demisia lui Streinu-Cercel, sustinuta de PSD, refuzata de Videanu

Demisia lui Adrian Streinu-Cercel , secretar de stat la Ministerul Sanatatii, a fost refuzata de ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu.

Streinu-Cercel si-a prezentat marti demisia explicand ca a luat aceasta hotarare din considerente "strict personale". Secretarul a renuntat la functie la cateva ore dupa ce seful statului l-a acuzat ca starneste panica prin declaratiile sale.

Adriean Videanu i-a cerut marti lui Streinu-Cercel sa renunte la demisie in contextul situatiei creata de epidemia de gripa noua , informeaza Romania Libera.

Demisia secretarului de stat ar putea fi o manevra politica pregatita de PSD, conform Evenimentul Zilei. Streinu-Cercel a fost numit in functia din Ministerul Sanatatii de catre Videanu la recomandarea fostului ministru, Ion Bazac .

Dupa o discutie cu Streinu-Cercel, Bazac i-ar fi propus acestuia demisia promitandu-i recuperarea postului dupa alegerile prezidentiale. Manevra ar fi urmat sa-l faca responsabil pe Traian Basescu pentru gestionarea crizei cauzate de gripa porcina, mai scrie publicatia. Un alt efect al exploatarii gripei ar fi demobilizarea electoratului din zone urbane, lucru urmarit de social-democrati.

CSAT aloca mai multi bani gripei

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis, in urma sedintei de urgenta, sa aloce mai multe fonduri pentru achizitia de echipamente, medicamente, mijloace de protectie si vaccinuri pentru combaterea gripei A/H1N1.

"Pe teritoriul Romaniei se inregistreaza un numar de 650 de cazuri de infectie cu A/H1N1. Toate cazurile au fost tratate cu si au fost izolate prin internare sau la domiciliu. Pana in acest moment, nu s-a inregistrat niciun deces ca urmare a infectiei cu A/H1N1", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. 

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a coordonat in cadrul Ministerului Sanatatii directiile de asistenta medicala si sanatate publica, resurse umane, juridic si relatii internationale .

 

Citeste si 

Adrian Streinu-Cercel si-a dat demisia de la Ministerul Sanatatii 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea