Social

#straini Victor Ponta #presa internationala Victor Ponta #demisie victor ponta

Demisia lui Ponta a facut inconjurul lumii! "S-a remarcat in special prin problemele sale cu justitia"

Deciziile politice de astazi din Romania au starnit interesul presei internationale. Iata ce au scris Reuters, France Press, The Guardian, New York Times si CNN despre demisia premierului Victor Ponta.

Reuters noteaza ca demisia lui Ponta va duce la o realiniere politica in Romania, unde o coalitie formata din trei partide reprezinta majoritatea in parlament.

AFP il denumeste pe Victor Ponta o o stea cazatoare pe scena politicii romanesti. "Reprezenta speranta de reinnoire a clasei politice romanesti, dar a dezamagit repede - premierul Victor Ponta, care a demisionat miercuri in urma tragediei dintr-un club din Bucuresti, s-a remarcat in special prin problemele sale cu justitia".

Agentia germana de presa DPA vorbeste despre presiunea care a dus la aceasta miscare politica, tragedia de la Colectiv fiind considerata o consecinta a coruptiei. PDA mai remarca: “Victor Ponta face si obiectul unui proces pentru coruptie. In acel caz, el a fost salvat de o arestare umilitoare intrucat parlamentul a refuzat sa aprobe ridicarea imunitatii sale, asa cum au cerut procurorii”.

Agentia EFE transmite ca demisia premierului a fost cauzata de o imensa presiune populara.

The Guardian dezbate subiectul proceselor in care este cercetat Victor Ponta. Jurnalistii britanici mai mentioneaza demisia primarului Piedone, tragicul accident al politistului din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea si posibilitatea organizarii alegerilor anticipate. De asemenea, se vorbeste despre scandarile care au avut loc marti seara, protestatarii strigand cuvinte precum “asasinii” sau “demisia”.

New York Times scrie ca scena politica romaneasca a fost puternic “cutremurata” de protestele de marti seara. De asemenea, publicatia reda declaratia de pe Facebook a lui Klaus Iohannis in urma acestor proteste si evidentiaza situatia controversata in care se afla prim-ministrul de cateva luni bune.

Totodata, site-ul CNN dedica cateva randuri acestui subiect, Victor Ponta fiind figura politica pe care se concentreaza, totul dupa ce televiziunea in cauza a dezbatut pe larg subiectul tragediei din cublul Colectiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea