Social

#salvare delfin #delfin esuat #delfin #plaja mamaia

Delfin esuat pe plaja, in Mamaia, salvat de turisti, salvamari si ISU

Un delfin a esuat in seara de 26 iulie pe o plaja din Mamaia. Turistii s-au mobilizat exemplar pentru a salva puiul de delfin. Acestora le-au venit in ajutor salvamarii, dar si echipajul ISU.

 

Mamiferul s-a apropiat de mal, fiind dezorientat, cel mai propbabil, de zgomotele provocate in mare de razboiul inceput de Rusia. Acesta a ajuns e plaja, unde risca sa moara in orice moment. Din fericire, turistii la-u vazut si i-au sarit imediat in ajutor. 

Turistii au anuntat slvamarii si, impreuna, au incercat sa impunga delfinul inapoi in larg. Au fost anuntat, printr-un apel la 112 si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care a trimis la fata locului o ambarcatiune pentru a ajuta delfinul sa ajunga inapoi in larg. 

Deoarece delfinul nu se indeparta, spre larg, acesta a fost preluat si eliberat, ulterior, in momentul in care ambarcatiunea a ajuns suficient de departe,a stfel incat viata acestuia sa nu fie pusa in pericol.

Cazurile de delfini esuati, sau gasiti cu rani, ori chiar decedati, au crescut alarmant pe litoralul Marii Negre. Acestia au fost gasiti atat in romania, Bulgaria cat si in Turcia. Biologii au declarat ca mamiferele sunt afectate de poluare fonica produsa de razboi (zgomotul navelor de lupta si al bombardamentelor).

FOTO:  dobrogea.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea