Social

# motiv crima # criminal brasov #triplu asasinat #declaratii #brasov

Declaratiile infioratoare ale ucigasului din Brasov, dupa ce si-a omorat sotia si copiii

Un barbat in varsta de 43 de ani din Brasov a socat o tara intreaga, dupa ce a comis un triplu asasinat. Acesta si-a ucis cu sange rece intreaga familie (sotia, fiica in varsta de 18 ani si baiatul in varsta de 13 ani) in timp ce dormeau.

Baratul s-a predat politiei la mai bine de 12 ore dupa comiterea crimei si nu are niciun regret. Ba mai mult, acesta considera ca le-a salvat sufletele.

Potrivit declaratiilor acestuia, la putin timp de la producerea asasinatului, barbatul a incercat sa se sinucida la o manastire.

Gabriela Dinu, purtator de cuvant al IPJ Brasov: "S-a prezentat la sediul IPJ Brasov anuntand ca si-a asasinat sotia si cei doi copii - o fata de 18 ani si un baiat de 13".

Barbatul a fost supus audierilor si a socat prin declaratiile sale. Acesta nus-i regreta faptele si este convins ca si-a salvat familia si ca acestia sunt acum intr-un loc mai bun si mai linistit.

Dan Antonescu - specialist criminolog, a declarat pentru Digi 24 ca "Se pare ca omul acesta a avut niste probleme, incercase sa-si gaseasca linistea undeva in zona unor culte religioase sau bisericii in general. Cert e ca nu a reusit sa se linisteasca acolo".

Criminalul a mai spus, la audieri ca a vorbit cu cei doi copii in timp ce ii omora si pana cand acestia si-au dat ultima suflare.

"Ca un psiholog criminalist nu ma surprinde acest caz, care este unul ce are la baza un comportament extremist. 'Mina Minovici' are semnalate cazuri de ucidere de 5 copii, urmate de sinucidere. In ceea ce priveste acest caz regretabil, trebuie sa existe o cauzalitate externa, tradusa in neajunsuri economice, in disperarea aceasta a elementului uman, rodit de frustrare, de anxietate sau de depresie. Poate sa existe si razbunare, dar si gelozie. Ceea ce insa este regretabil este ca discutam despre o conduita extrema, de totul sau nimic. Individul nostru isi sacrifica intreaga famile, se face faptuitor de tripla crima apoi se preda. Predarea este un gest de descarcare afectiva a frustrarilor care l-au hranit si l-au condus catre gestul criminal. Poate fi debutul catre o psihoza, dar este inca prea devreme pentru o stabili ceva cu exactitate", a explicat, pentru Mediafax, de Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea