Social

#declaratie de venit #depunere #internet #electronic #finante #anaf

Declaratiile de venit ar putea fi depuse pe Internet si de catre persoanele fizice

Romanii si-ar putea depune declaratiile de venit pe Internet. Aceasta metoda ar putea deveni functionala si acceptata si pentru oamenii obisnuiti care au acces la Internet , ca alternativa la metodele deja existente, respectiv prin posta sau direct la ghiseul administratiei financiare.

Conform unui ordin al ministerului Finantelor Publice, autoritatile propun ca si contribuabilii persoane fizice sa isi poate depune declaratiile de venit “prin mijloace electronice de transmitere la distanta”, dupa cum anunta Ziarul Financiar.

Aceasta metoda de depunere electronica a documentelor fiscale este deja utilizabila in cazul persoanelor care detin semnatura electronica autorizata si recunoscuta. Potrivit ZF, aceasta metoda poate fi folosita deja de catre platitorii de impozite, taxe si contributii care detin certificate digitale, pentru formulare privind declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, declaratia privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, declaratia privind accizele, declaratia rectificativa, declaratia privind impozitul pe profit, decontul de taxa pe valoarea adaugata , decontul special de taxa pe valoarea adaugata, decontul privind accizele, decontul privind impozitul la titeiul din productia interna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea