Social

#emil boc #propunere vladimir putin #gaze romania rusia #discutie putin basescu

Declaratia lui Putin are directa legatura cu convorbirea cu Basescu

Declaratia premierului rus, Vladimir Putin, potrivit careia Romania ar putea incheia un contract direct cu Gazprom, fara intermediari , are legatura directa cu discutia pe care Traian Basescu a avut-o cu Putin, a declarat vineri Emil Boc.

"As vrea sa spun doua lucruri, atat cat pot sa spun in acest moment ca informatie publica. Declaratia presedintelui (premierului n.r.) Putin are directa legatura cu conversatia pe care a avut-o cu presedintele Basescu. A fost o discutie de 40-45 de minute, in care practic am aflat ca acest contencios intre Rusia si Ucraina poate dura - si a fost si decizia noastra imediata de a trece pe combustibil alternativ , pacura de exemplu ", a declarat Boc la TVR 1.

In ceea ce priveste alte teme de discutie, premierul a precizat ca nu este inca momentul ca acestea sa fie facute cunoscute, pentru ca sunt inca in faza de discutie. Intrebat de ce nu a purtat el insusi cu omologul sau rus, Boc a declarat ca seful statului are o relatie de mai multi ani cu Vladimir Putin, prin urmare a optat pentru principiul eficientei, nu pentru orgoliu .

"Eu cred ca in aceste momente, cand ai nevoie de solutii eficiente, nu este timp pentru orgolii. Este o relatie pe care presedintele Basescu o are presedintele (premierul n.r.) Putin de foarte multi ani, a fost la Bucuresti, este o relatie prin care ei se cunosc mult mai bine. Am mers pe principiul eficientei si nu pe cel al orgoliului in aceasta legatura", a spus Boc.

El a precizat ca se afla in contact permanent cu seful statului si se informeaza reciproc. Prim-ministrul a afirmat ca va discuta luni, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si despre problema gazelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea