Social

#cercetari #decizii #luare decizii #decizii corecte

Deciziile importante din viata se iau mai bine in intuneric

Deciziile dificile sunt luate mult mai obiectiv daca reflectia asupra acestora se realizeaza intr-un spatiu intunecat, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Toronto.

Cercetatorii sustin ca intensitatea emotionala le permite oamenilor sa isi pastreze luciditatea. De asemenea, specialistii sustin ca atat emotiile negative, cat si cele pozitive sunt accentuate mult mai intens atunci cand ne aflam in spatii puternic iluminate.

Studii anterioare au demonstrat totodata ca oamenii pot fi mai optimisti in privinta cotatiilor la bursa in zilele insorite, deoarece zilele noroase pot duce la tulburari de dispozitie temporare. Cu toate acestea, zilele insorite pot accentua emotiile negative, mai ales in cazul persoanelor predispuse la depresie.

Oamenii de stiinta au mai aflat ca emotiile sunt mai intense pe lumina puternica, sosul are un gust mai iute, iar oamenii par mai atragatori.

Sursa foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea