Social

Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, trimisi in judecata

Procurorii anticoruptie i-au deferit justitiei pe fostii ministri ai Agriculturii, Traian Decebal Remes si Ioan Avram Muresan , acuzati de favorizarea unei firme pentru castigarea unei licitatii, in schimbul unui autoturism de lux, produse alimentare si a 15.000 de euro.

Traian Decebal Remes, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de de trafic de influenta, iar Ioan Avram Muresan de complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Alaturi de cei doi este inculpat si omul de afaceri Gheorghe Ciorba pentru infractiunea de cumparare de influenta, in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului Directiei Nationale Anticoruptie, in datele de 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, inculpatul Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, detinuta la acea data, ar fi acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la inculpatul Ciorba, prin intermediul inculpatului Muresan.

"Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Ciorba Gheorghe) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra

functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea - structura aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", sustin procurorii DNA. (continuarea in Mediafax)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea