Social

Decapitarea Camerei, un esec

Membrii Comisiei de Regulament din Camera Deputatilor nu au reusit ieri modificarea articolului 25 privind modalitatile de revocare din functie a presedintelui acestui for legislativ, pentru ca majoritatea membrilor comisiei nu a dorit sa se continue sedinta peste programul stabilit.
Contrar afirmatiilor liderului deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, care cu numai o zi in urma sustinea ca in cadrul Comisiei de Regulament coalitia se bucura de o "majoritate confortabila", reprezentantii Aliantei nu au reusit sa aduca in discutie modificarea articolului 25.

TRAGERE DE TIMP. Deputatul PNL, Mircea Iustian, si democratul Cosmin Pop l-au acuzat pe presedintele comisiei, deputatul PSD Ioan Bivolaru , ca a tras special de timp cu alte puncte aflate pe ordinea de zi pentru ca timpul alocat dezbaterilor sa fie epuizat. De cealalta parte, Bivolaru a explicat ca, potrivit prevederilor Regulamentului, comisia isi desfasoara activitatea in functie de deciziile care se iau in cadrul Biroului Permanent. "Reprezentantii Aliantei au cerut sa intocmim un raport la articolele 25 si 212, insa raportul nu se poate inainta Biroului pentru a fi dezbatut in plenul Camerei decat atunci cand comisia primeste o solicitare de la Birou sa intocmeasca acest document", a spus Bivolaru. Si deputatul conservator, Bogdan Ciuca , a declarat ca nu este vorba de nici o amanare a discutiilor, asa cum au acuzat deputatii PNL-PD, pentru ca raportul trebuie finalizat pana in septembrie. Intrebat daca Partidul Conservator sustine schimbarea presedintelui Camerei, Ciuca a spus ca atunci cand va fi luat in discutie acest articol, partidul sau va alege cea mai corecta propunere.

"Nu vrem sa facem un Regulament legat de o persoana sau pentru o persoana, impotriva unei persoane sau impotriva unui partid, vrem sa facem un Regulament care sa functioneze si in mandatul acesta si pe viitor, indiferent care va fi configuratia politica a Camerei. In consecinta, am fi de acord cu schimbarea presedintelui, nu a persoanei, in cazul in care aceasta schimbare este motivata de incalcarea Constitutiei, de o condamnare penala, de faptul ca prin actiunea sau inactiunea lui aduce prejudicii imaginii Camerei sau a desfasurarii in bune conditiuni a activitatii acestei institutii", a spus Bogdan Ciuca. El a mentionat ca Partidul Conservator sustine un Regulament care sa permita revocarea oricarui membru al BP, dar in anumite conditii. "Sa se stabileasca conditiile si nu sa-l revoc pentru ca m-am suparat aseara pe el la o bere sau pentru ca nu mai imi plac ochii lui", a mai spus Ciuca.

La randul sau, liderul UDMR, Marko Bela, a anuntat ieri ca schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului nu reprezinta prioritatea Uniunii in aceasta sesiune parlamentara .

INDEPENDENTI. Tot in sedinta de ieri, deputatii au discutat si despre modificarea articolului 13 din Regulament, care se refera la conditiile in care deputatii se pot reuni in grupuri parlamentare. Ei au hotarat de principiu ca pe parcursul unei legislaturi nu se pot constitui alte grupuri parlamentare in afara celor infiintate la inceputul legislaturii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea