Social

#ziua postei #scrisori #copii

De Ziua Postei, peste 200 de copii le-au trimis scrisori personajelor preferate

Peste 200 de copii le-au scris personajelor de poveste preferate raspunzand unei provocari lansate de Editura Didactica Publishing House cu ocazia Zilei Internationale a Postei. Acestea vor fi publicate intr-un eBook ce va fi disponibil gratuit pe site-ul editurii. Printre cele mai populare personaje ale copiilor s-au numarat postasul Felix din seria cu acelasi nume, Ema si Eric – protagonistii seriei semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc, dar si altele, din colectii lansate recent, precum Ursoc si CavaleRila sau Ela Guinela.

 

15 scrisori dintre cele peste 200 analizate, scrise de copii cu varste intre 6 si 11 ani, vor fi adunate intr-un eBook de catre Editura Didactica Publishing House, intr-un demers de promovare a educatiei prin metode alternative. Editura i-a provocat pe copii sa trimita personajelor preferate o scrisoare, care sa ajunga la acestia pana de Ziua Internationala a Postei, sarbatorita anual pe 9 octombrie, iar cei mici nu au ezitat sa raspunda.

„Obiceiul de a scrie scrisori, cu stiloul, nu electronic, este din ce in ce mai rar. Am considerat ca o astfel de provocare este in acord cu dorinta noastra de a promova educatia prin metode alternative. O scrisoare presupune imaginatie, dar si cunoasterea personajului in profunzime. Ideea de altfel a pornit de la Felix, un personaj extrem de apreciat de micii nostri cititori, care trimite scrisori din intreaga lume, descriindu-si aventurile. Seria acestuia este continuata de Postasul vesel, care, prin intermediul personajelor unor povesti clasice, care trimit la randul lor scrisori, ii ajuta pe cei mici sa inteleaga concepte precum carte postala, telegrama, pliant”, a explicat Florentina Ion, director general si fondator al Editurii DPH.

Astfel, peste 200 de scrisori au ajuns la sediul editurii pe parcursul lunii septembrie. Iata care au fost personajele de poveste care au primit cele mai multe scrisori:

1. Ema si Eric – personajele centrale ale seriei semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc

2. Felix – seria iepurasului – postas Felix, autor Annette Langen

3. Louna – Louna si stelele magice, autori  Nadja si Julie Camel

4. Ashna – Ashna si cutia magica, autori Nadja si Julie Camel

5. UrSoc si CavaleRila – personajele unei serii cu aventuri minunate, semnata de Walko

6. Ida – Curaj, Ida!, autor Andrea Reitmeyer

7. Tifi – iepurasul curajos din seria semnata de Andreas H. Schmachtl

Cei mici le-au scris personajelor ca le-ar face placere sa-i insoteasca in aventurile citite, care a fost partea lor preferata din aceste avetunturi, si-au exprimat dorinta de a fi la fel de curajosi, de veseli, de inventivi, le-au urat personajelor succes in noul an scolar si si-au aratat dorinta de a citi noi aventuri ale acestora cat mai curand.

Cele 15 scrisori selectate vor fi reunite intr-un volum electronic, ce va fi publicat pe site-ul editurii luni, 12 octombrie, sub titlul Mesaje de la micii cititori - 15 scrisori minunate catre personajele preferate.

Scrisorile, inclusiv cele care nu vor fi incluse in eBook, vor fi publicate, in limita spatiului, si pe conturile de Facebook si de Instagram ale editurii.

De asemenea, pentru a sarbatori Ziua Internationala a Postei, Editura DPH a pregatit reduceri de 50%, in perioada 9-12 octombrie, atat pentru Postasul Vesel, cat si pentru toate titlurile din seria Felix.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea