Social

#caldura #agent termic #furnizare #apartament

De teama facturilor, asociatiile isi tin proprietarii in frig

Mai mult de jumatate dintre bucurestenii care stau la bloc nu vor caldura in apartamente decat de la 1 noiembrie, de teama facturilor. Asociatiile de proprietari au ales sa solicite firmei care ofera agentul termic sa nu dea drumul la caldura, aceasta decizie fiind luata in urma unui sondaj in randul locatarilor.

RADET Bucuresti a spus ca decizia de a solicita caldura pentru blocuri apartine asociatiilor de proprietari. Si cum incalzirea este un bun comun la nivelul asociatiilor, acestea pot decide sa faca solicitarea doar dupa consultarea locatarilor. Potrivit reprezentantilor asociatiilor de proprietari, in majoritatea blocurilor din Capitala, s-a decis ca incalzirea apartamentelor sa inceapa din noiembrie.

“Procedura nu este tocmai corecta, dar daca majoritatea plus unu spune ca n-are nevoie de caldura, atunci nu se da. Sistemul termic este unul colectiv, nu individual”, a precizat, pentru Evenimentul Zilei, Radu Opaina , presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania.

Furnizarea caldurii in apartamentele conectate la sistemul centralizat de caldura se face respectand mai multe reguli. Dintre acestea, una tine de respectarea legii 425/1994, conform careia RADET incepe furnizarea agentului termic doar dupa trei nopti la rand cu temperaturi sub 10 grade Celsius iar a doua, si cea mai aplicata, este cea referitoare la solicitarea venita din partea asociatiilor, singurele care decid inceperea furnizarii de agent termic in apartamente.

Citeste si:

O lege de 15 ani tine Romania in frig

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea