Social

#alegeri #europarlamentare #eurodeputat #candidati #campanie #europa

De maine, in Europa incep alegerile europarlamentare

Europa intra maine in febra alegerilor europarlamentare. Cele 27 tari in care se va desfasura scrutinul pentru Parlamentul European au inceput pregatirile de pe ultima suta de metri dinaintea alegerilor.

Primele tari in care incep alegerile sunt Marea Britanie si Olanda. In Marea Britanie, stat care trimite la Bruxelles 72 de eurodeputati , a inceput agitatia, mai ales ca astazi unul dintre ministrii cabinetului Brown si-a depus demisia. Scrutinul reprezinta un test atat pentru laburisti, cat si pentru conservatori , ultimii fiind cei care conduc in sondaje.

Tot maine se desfasoara alegerile si in Olanda, stat care trimite 25 de reprezentanti in Parlamentul European. In aceasta tara in care nivelul somajului este cel mai mic din Europa, cetatenii sunt nemultumiti ca aceste alegeri au costat prea mult, respectiv 10 milioane de euro, dupa cum noteaza Realitatea TV. In plus, si regulile de votare s-au schimbat, Olanda renuntand la votul electronic, dupa ce un expert in securitate informatica a demonstrat ca hackerii pot modifica rezultatele direct in servere.

Calendarul euro-alegerilor continua pe 5 iunie cu scrutinul din Irlanda, tara care a ingropat Tratatul de la Lisabona , printr-un "NU" hotarat la referendum, dar si in Cehia, acolo unde proiectul de Constitutie a trecut cu chiu cu vai prin Parlament.

In ziua urmatoare, pe 6 iunie , au loc alegerile europarlamentare in Cipru, Letonia, Malta si Slovacia, potrivit Realitatea.net . Scrutinul incepe si in Franta, si in Italia, unde continua si a doua zi. Pe 7, odata cu romanii, merg la vot cetatenii din Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Slovenia si Suedia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea