Social

De la Sigma la dreapta

anticipate: daca e aprilie (14, orele 18), e luni. Ca niciodata – luni, ca-ntotdeauna la (Aleea Alexandru 38, Bucuresti), seria de intalniri dedicate artei contemporane din Romania programeaza, pe 14 aprilie 2008, de la ora 18, o confruntare De la Sigma la dreapta. Invitat : Constantin Flondor.

Intrebarea de fundal: Care este drumul cel mai scurt (sau cel mai lung) de la experimentalism la ortodoxism?

Constantin Flondor, membru marcant al grupului constructivist-experimentalist Sigma de la Timisoara (in anii 1970) a parcurs traseul, pentru unii surprinzator, de la instalatiile, actiunile si proiectele experimentale catre certitudinile unei picturi ce tatoneaza domeniul transcendent.

Artistul va dezvalui, intr-o runda experimentala de Arte Martiale , desfasurata, exceptional si provocator, intr-o luni, daca aceasta trecere a insemnat o , o devenire, o revenire, o desavarsire sau, dimpotriva, o contradictie ori o contrazicere.

Lunar, Institutul Cultural Roman va invita sa la o confruntare cu arta contemporana . La Arte Martiale, artistii nu expun, ci sunt expusi. Tirului intrebarilor. Publicul este chemat pe tatami echipat si pregatit pentru eschive. La Arte Martiale artistii nu mai au alibiul unei expozitii de perete, care „sa vorbeasca de la sine”. La Institutul Cultural Roman, artistii se explica, ne implica, va intriga.

Moderator Erwin Kessler.
Accesul publicului este liber.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea