Social

#traditii craciun #traditii inedite #KFC Craciun #paianjeni Craciun

De la sauna la paianjeni: 5 traditii inedite corelate sarbatorii Craciunului

Sarbatorii Craciunului i se asociaza o multime de traditii, de la cele binecunoscute, precum impodobitul bradului si colindatul, la unele inedite, de tipul aruncatului unui pantof sau al consumului de pui prajit. In asteptarea Mosului, te invitam sa descoperi cateva dintre traditiile interesante de Craciun puse in practica in lumea intreaga!

1. In Slovacia si Republica Ceha, exista o traditie de Craciun adresata in exclusivitate celor singuri. Astfel, in ziua de Craciun, toti cei care se afla in cautarea sufletului lor pereche trebuie sa se aseze in pragul usii, sa apuce un pantof, dupa care sa il arunce peste umar. Daca pantoful aterizeaza cu varful inspre usa, inseamna ca persoana in cauza se va casatori intr-un viitor apropiat.

 

2. Oricat de bizar ar suna, se pare ca japonezii nu concep Craciunul... fara puiul prajit de la KFC! Brandul este intr-atat de popular in Tara Soarelui Rasare, incat japonezii isi comanda portiile generoase de pui pe care le vor pune pe masa de Craciun chiar si cu doua luni inainte!

 

 

3. Aceasta traditie de Craciun nu este pentru arahnofobi! In Ucraina, brazii de sarbatoare nu sunt decorati cu beteala stralucitoare, ci cu ornamente sub forma de paianjeni si panze de paianjen!

Acest obicei isi are originea intr-o legenda locala conform careia o femeie saraca nu isi permitea sa isi decoreze bradul de Craciun. In dimineata zilei de Craciun, copiii sai s-au trezit si au vazut bradul acoperit de panze de paianjen - care panze, odata atinse de lumina soarelui, s-au transformat in fire de aur si de argint, punand capat lipsurilor familiei nevoiase.

Astfel, se spune ca este de bun augur sa vezi un paianjen in dimineata de Craciun.

 

4. Stiai ca majoritatea familiilor finlandeze are o sauna? Iata si explicatia: traditia locala sustine ca in fiecare sauna a fiecarei case traieste un spiridus care o protejeaza si care se asigura ca oamenii se poarta frumos. In fiecare Ajun de Craciun, finlandezii renunta la toate hainele pentru a se bucura de beneficiile saunei, iar dupa apusul soarelui, viziteaza cimitirele pentru a aprinde lumanari in memoria celor decedati.

 

5. Incepand cu anul 1963, centrul orasului suedez Gavle este decorat anual, in asteptarea Craciunului, cu o uriasa capra din paie, inalta de 13 m. Si tot de atunci, an de an, cineva gaseste de cuviinta sa dea foc respectivei capre, spre exasperarea autoritatilor locale, obicei care s-a transformat deja intr-o traditie in toata regula!

 


Sursa foto: kickassfacts.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea