Social

#amenzi circulatie #trafic #crestere amenzi cirulatie

De la 1 iulie, cresc amenzile la circulatie. Iata cat vei plati pentru greselile din trafic

Majorarea salariului minim brut pe economie, de la 1 iulie, aduce cu sine cresterea amenzilor rutiere, care sunt calculate in functie de acesta. Astfel, in vreme ce salariul creste la 900 de lei, cea mai mica amenda de circulatie urmeaza sa fie de 180 de lei.

Un punct de amenda reprezinta 10% din salariul minim brut. Astfel, daca esti prins folosind telefonul mobil vei plati intre 180 si 270 de lei, cu cel putin 30 de lei mai mult decat pana acum. La fel si in cazul in care nu porti centura de siguranta sau daca opresti intr-un loc nepermis.

Depasirea vitezei legale cu 20-30 kilometri pe ora se va penaliza cu trei puncte, ceea ce inseamna intre 360 si 450 de lei. 40 de klilometri peste limita de viteza admisa ii va costa pe soferi intre 540 si 720 de lei. Cea mai mare amenda ajunge la 1.800 de lei si li se va acorda celor care circula cu peste 50 de kilometri peste limita legala.

Tot din iulie scade pragul de la care alcoolemia devine infractiune de la 0,8 la mie, la 0,5 la mie. Cei depistati cu o alcoolemie de peste 0,5 la mie se vor alege astfel cu dosar penal si inchisoare de la 1 an la 5 ani.

Sursa foto: monitorulcj.ro
Autor: Gabriela Jianu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea