Social

De doua ori mai mult teatru underground in Bucuresti

Numarul de reprezentatii de teatru bazate pe texte contemporane, pe scene improvizate, in mijlocul publicului, s-a dublat in ultimii doi ani in Bucuresti, in timp ce numarul de locatiilor care gazduiesc aceste spectacole s-a triplat, potrivit unei cercetari efectuate de publicatia "Sapte Seri".

Teatrul underground a cunoscut in ultimii ani un adevarat succes in randul publicului bucurestean, arata ghidul de petrecere a timpului liber "Sapte Seri".

Piesele de teatru contemporan sunt montate in locatii neconventionale si sunt destinate unui public dornic sa asiste la un alt tip de spectacol. "Spre deosebire de teatrul clasic, cel underground mizeaza pe emotie si pe o conexiune mult mai puternica cu publicul. Pentru ca de-a lungul timpului publicul a devenit tot mai structurat si constient de preferintele sale, teatrul s-a diversificat si a dat nastere unui nou gen de reprezentatie.

Pe de alta parte, tinerii regizori si dramaturgi au fost nevoiti sa gaseasca singuri solutii si mai ales resurse pentru ca piesele sa le fie jucate”, a declarat Mircea Criveanu, directorul executiv al publicatiei, potrivit unui comunicat.

Daca in 2006 existau doar doua-trei cluburi in care se juca teatru underground, in 2008, se numara 10 astfel de locatii, unde cu regularitate se joaca piese de teatru . Dintre  acestea cele mai cunoscute sunt La Scena, Club A, Laptaria, Spice Club, Green Hours si Cafe Deko . In plus, exista si unele sali ale teatrelor mari care pun la dispozitia publicului noul tip de spectacol, printre care Sala Atelier a Teatrului National si Sala Studio a Teatrului de Comedie.

"Se asteapta ca pe viitor numarul locatiilor si al reprezentatiilor de teatru contemporan sa creasca in continuare", a adaugat directorul executiv "Sapte Seri".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea