Social

#femei #studiu #dulciuri #dependenta

De ce sunt dependente femeile de dulciuri

Femeile apreciaza mai mult inghetata si dulciurile decat barbatii din cauza unei gene asociate cu obezitatea, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta canadieni.

Astfel, descoperirea acestei gene indica faptul ca oamenii nu sunt practic vinovati de alegerile alimentare nesanatoase pe care le fac. De asemenea, aceasta descoperire ar putea explica partial si mecanismul de declansare a obezitatii.

Totodata, cercetatorii sustin ca oamenii ajung la obezitate din cauza unei predispozitii genetice, a stresului si a starii emotionale si nu culpabilizeaza persoanele supraponderale pentru obiceiurile lor alimentare deficitare.

Cercetatorii au descoperit si o variatie genetica - alela- care regularizeaza sinteza de dopamina, supranumita "hormonul placerii".

"Am descoperit faptul ca o variatie a genei care regularizeaza activitatea dopaminei, substanta ce regleaza raspunsul unui individ fata de alimentele gustoase, a prezis cantitatea de alimente «de consolare» - preparate foarte dulci precum inghetata, bomboane si prajituri - selectata si mancata de copii. Acest efect a fost deosebit de important in cazul fetelor, la care am descoperit ca erau purtatoare ale alelei genetice ce scade functia dopaminei", a explicat Patricia Silveira, unul dintre autorii studiului.

Sursa foto: cefacemimi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea