Social

#farfurii unica folosinta #pahare unica folosinta

De ce sa alegem farfuriile si paharele de unica folosinta?

 

Folosirea plasticului dauneaza ecosistemului nostru. Fie ca vorbim despre oameni, animale sau specii marine, plasticul face rau tuturor. Prin urmare, pentru a reduce acest fenomen, lumea cauta acum mijloace alternative care sa  inlocuiasca materialele plastice. Chiar si cand vine vorba de tacamuri, oamenii au gasit o alternativa pentru farfurii si pahare din plastic. Fie ca este vorba de o mica adunare sau alte petreceri, oamenii selecteaza alternativa tacamurilor din plastic. Acum exista o multime de pahare, farfurii unica folosinta si alte obiecte pentru a servi preparatele alimentare si bauturile confectionate din trestie de zahar sau carton, dar si alte tipuri de materie biodegradabila.

In zilele noastre, oamenii au devenit mai constienti de daunele cauzate de poluarea cu plastic. Acesta este motivul pentru care se indreapta catre consumabile catering de unica folosinta. Este motivul principal pentru care oamenilor le place sa foloseasca farfurii si pahare de unica folosinta din alte materiale in loc de cele din plastic. Beneficiile folosirii farfurii si paharelor de unica folosinta din materie prima biodegradabila:

1) Sunt fabricate din materiale regenerabile

Cele mai multe farfurii de unica folosinta sunt alcatuite din materiale regenerabile precum hartie, trestie de zahar, amidon de cartofi si porumb etc. Aceste materiale pot fi descompuse foarte usor. Cele mai multe farfurii si pahare de hartie sunt fabricate din trestie de zahar. Prin urmare, este foarte convenabil sa utilizam farfurii si pahare unica folosinta din materie biodegradabila.

2) Materialele de unica folosinta sunt benefice pentru mediu

Potrivit diverselor studii, se constata ca in fiecare an aproape 18 miliarde de kilograme de plastic sunt eliberate in ocean. Plasticul este responsabil pentru daune grave ecosistemului si altor specii marine. Deci, tacamurile de unica folosinta sunt mult mai sigure in comparatie cu aceste tacamuri din plastic.

3) Reducerea deversarii deseurilor

Utilizarea crescuta a farfuriilor de trestie de zahar si a paharelor de hartie a redus deversarea deseurilor de plastic in ape sau in alte locuri din natura. Aceste tacamuri de unica folosinta pot fi aruncate cu usurinta, deoarece se descompun foarte usor. Prin urmare, utilizarea materialelor de unica folosinta este foarte buna pentru mediu.

4) Contact redus cu substantele chimice nocive

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le poate obtine o persoana dupa utilizarea materialelor de unica folosinta in loc de produse din plastic este ca efectul substantelor chimice daunatoare este redus intr-o mare masura. Acest lucru se datoreaza faptului ca materialele de unica folosinta precum farfuriile de hartie nu elibereaza substante chimice precum dioxina, bifenil A etc.

5) Ajuta la conservarea apei

In sfarsit, un alt beneficiu major pe care il obtinem dupa folosirea farfuriilor si paharelor de unica folosinta este ca nu va fi necesar sa le spalam, deoarece pot fi aruncate cu usurinta. Prin urmare, scade consumul de apa. Acest lucru poate creste si conservarea apei.

Acestea sunt motivele majore din spatele popularitatii crescute a tacamurilor de unica folosinta. Datorita acestor beneficii enorme, oamenii adopta folosirea farfuriilor si paharelor de hartie sau trestie de zahar. Fie ca planuiti o nunta sau o petrecere  in familie sau orice alt tip de ocazie, aceste tacamuri de unica folosinta pot fi folosite fara probleme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea