Social

#casatorie #tineri #psiholog

De ce nu se mai casatoresc tinerii romani. Explicatia psihologului

 

Tinerii din Romania nu se mai casatoresc, iar cei cu peste 20 de ani de casnicie divorteaza. Cariera, pe primul loc. Familia, pe locul doi. Cam asta este tendinta in randul tinerilor de azi. Nu prea mai aleg sa se casatoreasca.

 

Primele trei cele mai cautate domenii de cei care cauta succesul profesional sunt: Financiar-contabilitate, inginerie, vanzari si IT, un job care ofera salarii si de mii de euro.

Numarul divorturilor, in crestere

Daca numarul casatoriilor este in scadere, nu acelasi lucru se intampla cand vine vorba despre divorturi. Numarul divorturilor survenite dupa 20 de ani de casnicie aproape ca s-a dublat in ultimii 30 de ani.

Anul trecut s-au inregistrat 8.280 de divorturi, dupa 20 de ani de casnicie, fata de 4.644 in anul 2000. Printre motive - infidelitatea conjugala sau alcoolul.

Totusi, procentual, numarul divorturilor a scazut mai mult in mediul urban fata de mediul rural. 10,1% la oras si o scadere de peste sase procente in mediul rural. In România, aproape 20 de casatorii din 100 se termina printr-un divort.

"Sunt foarte multi tineri care se casatoresc fara sa-si asume ceea ce inseamna o casatorie si confunda adesea basmul cu realitatea si aici vorbim de aparitia conflictelor, disensiunilor, a asteptarilor diferite si a frustrarilor. Acel "la bine si la greu," din pacate pentru unii functionează doar la bine impreuna. La greu incep drumurile in paralel, care de fapt este proba adevarata intr-o casnicie," a explicat psihologul Mihaela Sahlean pentru Digi24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea